Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Mariahout

Op je gemak energie vergelijken in Mariahout? Middels deze website vind je gemakkelijk alle beschikbare bedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Mariahout de beste deal heeft! Tevens tref je op deze pagina praktische informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Laarbeek (www.laarbeek.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,7775
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,2508
Gemiddeld verbruik: 1.467 m3 en 3.395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract opWat zijn goede energieleveranciers in Mariahout?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Mariahout. Dit loopt van Powerpeers tot een speler als Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juli 2022 kan je kiezen uit om en nabij 55 energie aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met de infrastructuur van Enexis. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mariahout is? Geef moeiteloos jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energiehunter vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mariahout, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties in de Energiehunter detecteert men gemakkelijk een product dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Mariahout

 • Vattenfall: Eigen mobiele app
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Speciale Eneco app
 • Greenchoice: Transparant en eerlijk
 • Budget Energie: Online inzicht in verbruik
 • NLE: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Energiedirect.nl: Exclusieve aanbiedingen
 • Engie: Hoge welkomstkorting
 • Oxxio: Hoge overstapkorting
 • Pure energie: Stroom uit eigen zonne-energie projecten
 • Powerpeers: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Delta: Goede korting

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2022)

De beschikbare producten maatschappijen en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder in Mariahout heet Enexis. Daarbij rekent de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Laarbeek is ingedeeld in gasregio 5, 9. Dat betekent een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Mariahout

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Laarbeek
 • Netnummer: 0499
 • Aantal inwoners: 21965
 • Centrale postcode: 5738
 • Lokale wijk: Beek

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7775
 • Stroomtarief kwh: €0,2508
 • Gem. gasverbruik: 1.467 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.395 kWh
energie-vergelijken-mariahout

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinformatie. Dit zijn grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Mariahout is dit gemiddeld zo’n 1.467 m3 en 3.395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Van elk pakket check je informatie aangaande soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Mariahout, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van het energiebedrijf. Zoals www.pure-energie.nl en ook www.fenor.nl. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Mariahout


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan ruim €330 voordeel geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.nl tref jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Mariahout. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mariahout. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt de nieuwe aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Zoals Vattenfall, Pure Energie en Vrijopnaam. Hierna bepaal je de startdatum van het abonnement. De aankomende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Via onze website check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.nl, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere onkosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Mariahout vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mariahout en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Mariahout

Een groot deel van de bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Mariahout. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Mariahout vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Laarbeek kennen we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5738. In en rondom wijk Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout kan je soms met financiële bonussen meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Budget Energie pakketten.