Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Aarle-Rixtel

Op je gemak energie vergelijken in Aarle-Rixtel? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle relevante energieleveranciers zoals Delta & Energiedirect. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Aarle-Rixtel de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je via onze vergelijker handige informatie over zaken zoals energiebelastingen en verschillende contracttypes. Daarnaast geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Laarbeek (www.laarbeek.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,7773
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,2506
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.328 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 420,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Aarle-Rixtel?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Aarle-Rixtel. Dit varieert van Budget Energie tot bijvoorbeeld Energiedirect, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags zijn het zo’n 45 energie aanbieders. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze tool de oplossing. Bekijken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aarle-Rixtel is? Voer vlug de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een storing, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij de vergelijkingstool vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Aarle-Rixtel, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filteren in onze vergelijker zoeken jullie eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Aarle-Rixtel

 • Vattenfall: Aantrekkelijke korting
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Hoge cashback
 • Greenchoice: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Budget Energie: Hoge welkomstbonus
 • NLE: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Energiedirect.nl: Met praktische energie-bespaartips
 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • Oxxio: Online inzicht in verbruik
 • Pure energie: Diverse looptijden
 • Powerpeers: Eigen energie delen
 • Delta: Hoge korting

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2022)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Aarle-Rixtel is Enexis. Daarbij calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Laarbeek valt onder gasregio 5, 9. Dat resulteert in een aanvulling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Aarle-Rixtel

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Laarbeek
 • Regionummer: 0492
 • Bewoners: 21965
 • Postcode: 5735
 • Populaire wijk: Beek

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7773
 • Stroomtarief kwh: €0,2506
 • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.328 kWh
energie-vergelijken-aarle-rixtel

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Aarle-Rixtel bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.438 m3 & 3.328 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Betreffende prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Doorgaans is het gunstiger om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen check je details als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Aarle-Rixtel, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.oxxio.nl + www.vrijopnaam.nl. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Aarle-Rixtel


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan wel €340 opleveren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters lees jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktische tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Aarle-Rixtel. Zo betaal je het minst voor je energie. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Aarle-Rixtel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw gekozen gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, Pure Energie en Huismerk energie. Hierna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.vastelastenbond.nl, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Aarle-Rixtel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Aarle-Rixtel en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Aarle-Rixtel

Het gros van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Aarle-Rixtel. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Aarle-Rixtel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Laarbeek onderscheiden we allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5735. In wijk Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Noord-Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk ook Pure Energie pakketten.