Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Beek en Donk

Snel online energie vergelijken in Beek en Donk? Via de Energiehunter vergelijk je probleemloos alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Vattenfall en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Beek en Donk de laagste prijs hanteert. Verder check je op Energiehunter.nl nuttige informatie informatie over thema’s zoals energieproblemen en vaste of variabele tarieven. Bovendien bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Laarbeek (www.laarbeek.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2022€0,7776
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2022€0,2509
Gemiddeld verbruik: 1.354 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 315,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappenWat zijn populaire energieleveranciers in Beek en Donk?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Beek en Donk. Dit varieert van Vandebron tot Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 45 maatschappijen. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beek en Donk is die past bij jouw verbruik? Voer direct de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Beek en Donk, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v jouw input in de Energiehunter achterhaalt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Beek en Donk

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Greenchoice: Hoge overstapkorting
 • Budget Energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Hoge korting
 • Engie: Goede klantenservice
 • Oxxio: Online grip op je kosten
 • Pure energie: Meerdere contracten
 • Powerpeers: Altijd scherpe acties
 • Delta: Online facturen bekijken

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2022)

Het aanbod van bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder in Beek en Donk is Enexis. Eveneens neemt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar leidingnet. Gemeente Laarbeek hoort bij gasregio 5, 9. Dat betekent een toeslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Beek en Donk

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Laarbeek
 • Regionummer: 0492
 • Aantal bewoners: 21965
 • Hoofdpostcode: 5741
 • Veel gezochte wijk: Beek

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,7776
 • Stroomtarief kwh: €0,2509
 • Gem. gasverbruik: 1.354 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-beek-en-donk

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Beek en Donk is het gemiddelde verbruik ong. 1.354 m3 en 3.101 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote energieleveranciers. Bij elk pakket bekijk jij details aangaande soort energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Beek en Donk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Denk aan www.powerpeers.nl en www.vastelastenbond.nl. De nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Beek en Donk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in juli 2022 kan meer dan €260 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna lees jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaartip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Beek en Donk. Zo bespaar je het meeste geld. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2022 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Beek en Donk. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je aankomende aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe maatschappij. Bijvoorbeeld Oxxio, Pure Energie of natuurlijk Anode energie. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.powerpeers.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Beek en Donk vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Beek en Donk en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Beek en Donk

Het gros van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Beek en Donk. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Beek en Donk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Laarbeek zijn er vele stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5740, 5741. In de buurt van wijk Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout, Mariahout kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bezoek ook Vandebron pakketten.