Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Matsloot

Snel online energie vergelijken in Matsloot? Via onze website check je gemakkelijk alle erkende bedrijven zoals Delta & Engie. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Matsloot de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als o.a. energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Noordenveld (www.gemeentenoordenveld.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7212
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2265
Gemiddeld verbruik: 1.642 m3 en 3.081 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

  • Alle erkende bedrijven naast elkaar
  • Het beste contract voor jouw situatie
  • Gemiddelde besparing van € 205,00.

Eenvoudig overstappen

  • Overstappen binnen 5 minuten
  • Standaard 14 dagen bedenktijd
  • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Matsloot?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Matsloot. Van Vandebron tot aanbieders zoals Vattenfall, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 55 providers. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Matsloot is in april 2024? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Matsloot, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. D.m.v filters in de vergelijkingstool achterhaal jij eenvoudig een energieproduct dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Matsloot

  • Vattenfall: Inzicht in energiegebruik
  • Essent: Goede overstapkorting
  • Eneco: Uitstekende klantenservice
  • Greenchoice: Duurzame oplossingen voor jouw woning
  • Budget Energie: Hoge overstapkorting
  • NLE: Scherpe welkomstbonus
  • Energiedirect.nl: Tankey app
  • Engie: Inzicht in energiegebruik
  • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstbonus
  • Pure energie: Diverse looptijden
  • Powerpeers: Goede overstapbonus
  • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de tarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder in Matsloot heet Enexis. Ook neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Noordenveld behoort tot gasregio 4, 8. Dat draait uit op een opslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Cijfers en feiten Matsloot

  • Provincie: Drenthe
  • Gemeente: Noordenveld
  • (Regio) nummer: 050
  • Inwoners: 31039
  • Postcodegebied: 9749
  • Wijk: Roden

Gegevens over Energieprijzen

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 4, 8
  • Gastarief M3: €0,7212
  • Stroomtarief kwh: €0,2265
  • Gem. gasverbruik: 1.642 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.081 kWh
energie-vergelijken-matsloot

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie direct regelen.

  1. Geef woningdetails in

    Natuurlijk je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

  2. Schat jouw verbruik

    Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Matsloot is het gemiddelde verbruik ong. 1.642 m3 en 3.081 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

  3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

    Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In de regel is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

  4. Aanbieders vergelijken

    Wat volgt is een tabel met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle abonnementen zoek jij informatie m.b.t. type stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Matsloot, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die past bij jouw voorwaarden.

  5. Stap online over

    Een geldige prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.nle.nl of natuurlijk www.leonzeewolde.nl. De nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Matsloot


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €360 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

  • Advies 1: led-lampen gebruiken
  • Bespaartip 2: zet de koelkast op een koele plaats
  • Tip 3: kies een waterbesparende douchekop
  • Bespaaradvies 4: koop een waterbesparende douchekop
  • Praktische tip 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Matsloot. Zodanig bespaar je het meeste geld. Let op, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Matsloot. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert je aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijv. Oxxio, Budget Energie + Leon energie. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de Energiehunter tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vastelastenbond.nl, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Matsloot vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Matsloot en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Matsloot

Bijna alle leveranciers leveren onderhand groene stroom in Matsloot. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Matsloot vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Noordenveld kennen we allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9749. In en rondom wijk Roden, Roden, Norg, Norg, Peize kan je vaak heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Drenthe eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

  • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
  • Integreren van zonnepanelen
  • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
  • Installeren van een zonneboiler
  • Het huis verwarmen met een biomassaketel
  • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook NLE prijzen.