Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Oosterwolde

Direct energie vergelijken in Oosterwolde? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als bijvoorbeeld Essent en Vandebron. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oosterwolde prijstechnisch het meest interessant is. Tevens bekijk je via de Energiehunter handige info over topics als bijv. gastarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oldebroek (www.oldebroek.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7555
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2458
Gemiddeld verbruik: 1.540 m3 en 3.163 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 490,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oosterwolde?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Oosterwolde. Van Budget Energie tot Oxxio, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag is het aanbod ongeveer 60 maatschappijen. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Bekijken welke organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oosterwolde is? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Oosterwolde, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Via keuzes in de Energiehunter bekijk jij gemakkelijk een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Oosterwolde

 • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Greenchoice: Ook met zonnepanelen
 • Budget Energie: Aantrekkelijke cashback
 • NLE: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Energiedirect.nl: Regelneef app
 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • Oxxio: Hoge korting
 • Pure energie: De allergroenste energie
 • Powerpeers: Met opties voor salderen
 • Delta: Aantrekkelijke overstapbonus

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen september 2021)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Oosterwolde betreft Liander. Tevens calculeert de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Oldebroek is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een verhoging van €0,00518 per M3.

Cijfers en feiten Oosterwolde

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Oldebroek
 • Regionummer: 0525
 • Aantal inwoners: 23104
 • Hoofdpostcode: 8097
 • Veel gezochte wijk: Oldebroek

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7555
 • Stroomtarief kwh: €0,2458
 • Gem. gasverbruik: 1.540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.163 kWh
energie-vergelijken-oosterwolde

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Onder andere de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Oosterwolde is het gemiddelde verbruik ong. 1.540 m3 en 3.163 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Gewoonlijk is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract achterhaal je informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oosterwolde, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Bijv. www.engie.nl + www.unitedconsumers.com. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Oosterwolde


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan ruim €365 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina tref je 5 handige tips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: korter douchen
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Oosterwolde. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Oosterwolde. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt jouw aanstaande energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Oxxio, Budget Energie + HVC. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vattenfall.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Oosterwolde vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Oosterwolde en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Oosterwolde

Tal van organisaties ondersteunen op dit moment groene stroom in Oosterwolde. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit Nederland”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Oosterwolde vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Oldebroek bestaan er meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8097. Als inwoner van wijk Oldebroek, Wezep, Oosterwolde kan je soms extra voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Vandebron abonnementen.