Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nederasselt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Nederasselt? Via onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle interessante maatschappijen. Voorbeelden zijn Powerpeers en Oxxio. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Nederasselt de scherpste prijs kan bieden. Daarbij tref je op deze website belangrijke info over items als o.a. energieaansluitingen en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heumen (www.heumen.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7579
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2272
Gemiddeld verbruik: 1.450 m3 en 2.979 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

  • Alle grote bedrijven bij elkaar
  • Alle actuele prijzen in één overzicht
  • Bespaar tot wel € 310,00.

Probleemloos overstappen

  • In 3 minuten online regelen
  • 14 kalenderdagen bedenktijd
  • Gratis overstapservice



Welke energieleverancier kiezen in Nederasselt?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Nederasselt. Dat loopt van NLE tot bijvoorbeeld Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 60 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nederasselt is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de vergelijkingstool vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nederasselt, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van selecties in de tool bekijk je gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nederasselt

  • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
  • Essent: Met slimme thermostaat
  • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
  • Greenchoice: Eigen termijnbedrag kiezen
  • Budget Energie: Goede korting
  • NLE: Altijd bereikbaar
  • Energiedirect.nl: Beoordeling van een 8.3
  • Engie: Slim verwarmen en besparen
  • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
  • Pure energie: Goede welkomstkorting
  • Powerpeers: Scherpe cashback
  • Delta: Scherpe overstapkorting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de onkosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder in Nederasselt betreft Liander. Vervolgens heeft de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Heumen valt in de gasregio 1. Dat betekent een bijdrage van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Nederasselt

  • Provincie: Gelderland
  • Gemeente: Heumen
  • (Net) nummer: 024
  • Bewoners: 16360
  • Centrale postcode: 6612
  • Populaire wijk: Heumen

Info over energieprijzen

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 1
  • Gastarief M3: €0,7579
  • Stroomtarief kwh: €0,2272
  • Gem. gasverbruik: 1.450 M3
  • Gem. stroomverbruik: 2.979 kWh
energie-vergelijken-nederasselt

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig overstappen van energie binnen 10 minuten.

  1. Verstrek je adresgegevens

    Begin met je contactgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

  2. Vul energieverbruik in

    Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Nederasselt ligt dat gemiddeld op circa 1.450 m3 en nog eens 2.979 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

  3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

    Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

  4. Vergelijk leveranciers

    Wat daarna komt is een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk contract tref jij details aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nederasselt, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die past bij jouw persoonlijke wensen.

  5. Regel online je overstap

    Een passende leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energieleverancier. Zoals www.oxxio.nl of www.innovaenergie.nl. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nederasselt


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan wel €395 besparen. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder vind je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

  • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
  • Bezuinigadvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
  • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
  • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
  • Bespaaradvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Nederasselt. In dat geval bespaar je het meeste geld. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Nederasselt. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je aanstaande gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Vattenfall, NLE en ook Main energie. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Nederasselt vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Nederasselt en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Nederasselt

De meeste energie aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Nederasselt. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Nederasselt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Heumen onderscheiden we vele acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6612. Als bewoner van wijk Heumen, Overasselt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

  • Isolatie van de woning en dubbel glas
  • Integreren van zonnepanelen
  • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
  • Zonneboiler voor warm water
  • Een eigen biomassaketel aanschaffen
  • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Doorzoek informatie over Energiedirect.