Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Woudrichem

Meteen energie vergelijken in Woudrichem? Aan de hand van www.energiehunter.nl check je probleemloos alle erkende energie aanbieders als Vattenfall en Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Woudrichem prijstechnisch het meest interessant is. Tevens tref je via onze vergelijker uitgebreide info over thema’s als gastarieven en concrete energiebespaartips. Voorts komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Woudrichem (www.woudrichem.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,770
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,208
Gemiddeld verbruik: 1.453 m3 en 3.133 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 290,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapserviceNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Woudrichem?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Woudrichem. Dat loopt uiteen van Pure Energie tot aanbieders zoals Eneco, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 40 leveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context biedt onze tool de oplossing. Ontdekken welke organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Woudrichem is op dit moment? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Woudrichem, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties in de Energiehunter detecteer jij probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Woudrichem

 • Vattenfall: Altijd bereikbaar
 • Essent: Aantrekkelijke cashback
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Greenchoice: Hoge overstapbonus
 • Budget Energie: Goede overstapkorting
 • NLE: Top klantenservice
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Engie: Altijd scherpe acties
 • Oxxio: Hoge welkomstkorting
 • Pure energie: Altijd bereikbaar
 • Powerpeers: Online inzicht in verbruik
 • Delta: Hoge overstapbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2022)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Woudrichem betreft Enexis. Vervolgens calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Woudrichem valt in de gasregio 5, 9. Dat vloeit voort in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Informatie over Woudrichem

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Woudrichem
 • (Regio) nummer: 0183
 • Bewoners: 14518
 • Postcodegebied: 4285
 • Wijk: Woudrichem

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,770
 • Stroomtarief kwh: €0,208
 • Gem. gasverbruik: 1.453 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.133 kWh
energie-vergelijken-woudrichem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Woudrichem ligt dit gemiddeld op 1.453 m3 + 3.133 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het verstandig om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Van elk abonnement check jij specificaties als herkomst energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Woudrichem, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige aanbieder tussen de resultaten? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Zoals www.greenchoice.nl + www.allure-energie.nl. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Woudrichem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan tot wel €390 bonus betekenen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Woudrichem. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Woudrichem. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de gekozen gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Zoals Oxxio, NLE + Huismerk energie. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Via www.energiehunter.nl vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.vandebron.nl, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Woudrichem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Woudrichem en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Woudrichem

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Woudrichem. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Woudrichem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Woudrichem zien we vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4285. Wanneer je woont in wijk Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen kan je in toenemende mate vrij voordelig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Bekijk ook Energiedirect prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente