Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Aalburg

Zonder problemen energie vergelijken in Aalburg? Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Pure Energie & Budget Energie. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Aalburg het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vergaar je op Energiehunter.nl belangrijke informatie over items zoals de netbeheerder en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalburg (www.aalburg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,757
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,249
Gemiddeld verbruik: 1.354 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeldNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Aalburg?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Aalburg. Dat gaat van Pure Energie tot bijvoorbeeld Essent, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 40 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aalburg is? Voer vlug de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze tarievencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Aalburg, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties maken in de prijzenvergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Aalburg

 • Vattenfall: Goede cashback
 • Essent: Hoge cashback
 • Eneco: Goede welkomstkorting
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Budget Energie: Ook modelcontracten
 • NLE: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Energiedirect.nl: Ook met zonnepanelen
 • Engie: Vaste energieprijzen
 • Oxxio: Goede overstapkorting
 • Pure energie: Uitsluitend groene energie
 • Powerpeers: Online grip op je kosten
 • Delta: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2022)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders service verlenen. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport. De huidige netbeheerder in Aalburg betreft Enexis. Bovendien heeft de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Aalburg valt in de gasregio 5, 9. Dat draait uit op een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Stats & Facts Aalburg

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Aalburg
 • (Regio) nummer: 0416
 • Inwoners: 13038
 • Postcode: 4265
 • Wijk: Wijk

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,757
 • Stroomtarief kwh: €0,249
 • Gem. gasverbruik: 1.354 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-aalburg

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Eenvoudig overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Aalburg ligt dit gemiddeld op 1.354 m3 en 3.101 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze factoren bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante energieleveranciers. Van alle abonnementen lees je info m.b.t. type stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Aalburg, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een goede actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.nl of natuurlijk www.energieflex.nl. De betreffende energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Aalburg


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan tot wel €260 korting realiseren. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hieronder bekijk je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: switch van energiemaatschappij

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Aalburg. Zodoende ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Aalburg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt de aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste aanbieder. Bijv. Vattenfall, Powerpeers of natuurlijk Qwint. Tevens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.vandebron.nl, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Aalburg vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Aalburg en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Aalburg

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Aalburg. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat organisaties een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Aalburg vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Aalburg bestaan er tegenwoordig vele initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4265. In en rondom wijk Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek kan je vaak met financiële bonussen deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk info van Eneco.


Alle plaatsen in deze gemeente