Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Werkendam

Gemakkelijk energie vergelijken in Werkendam? Middels onze website tref je gemakkelijk alle verkrijgbare aanbieders. Je kunt denken aan Powerpeers & Budget Energie. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Werkendam het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je op onze website praktische info over zaken als tarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Werkendam (www.werkendam.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,768
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,206
Gemiddeld verbruik: 1.424 m3 en 3.395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties naast elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 395,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektraNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Werkendam?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Werkendam. Dat gaat van Budget Energie tot bijvoorbeeld Energiedirect, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment is het aanbod ongeveer 50 maatschappijen. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Werkendam voor jou is? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze tarievencheck tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Werkendam, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker zoek je eenvoudig een abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Werkendam

 • Vattenfall: Cadeau bij overstappen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Goede overstapbonus
 • Greenchoice: Hoge cashback
 • Budget Energie: Ook met zonnepanelen
 • NLE: Transparante prijzen
 • Energiedirect.nl: Exclusieve aanbiedingen
 • Engie: Hoge welkomstkorting
 • Oxxio: Winnaar energieveiling
 • Pure energie: Uitstekende klantenservice
 • Powerpeers: Transparant en eerlijk
 • Delta: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen mei 2022)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Werkendam heet Enexis. Tevens rekent de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transporteren van het gas via haar leidingnet. Gemeente Werkendam behoort tot gasregio 5, 9. Dit houdt in een bijbetaling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Werkendam

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Werkendam
 • (Net) nummer: 0183
 • Aantal bewoners: 26527
 • Postcodegebied: 4251
 • Lokale wijk: Werkendam

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 5, 9
 • Gastarief M3: €0,768
 • Stroomtarief kwh: €0,206
 • Gem. gasverbruik: 1.424 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.395 kWh
energie-vergelijken-werkendam

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Gemakkelijk overstappen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Werkendam gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.424 m3 en 3.395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Rondom looptijd kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement zie je details zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Werkendam, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het bedrijf. Bijv. www.energiedirect.nl of www.eon.nl. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Werkendam


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan wel €395 bonus betekenen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.nl tref je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Werkendam. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Werkendam. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je nieuwe gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Energiedirect, Pure Energie + Fenor. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij Energiehunter.nl check je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energieflex.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Werkendam vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Werkendam en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Werkendam

Tal van bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Werkendam. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “Groen uit Nederland”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Werkendam vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Werkendam onderscheiden we steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4250, 4251. In wijk Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Noord-Brabant helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Lees verder alles over Vattenfall prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente