Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Haren

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Haren? Via onze vergelijker check je supersnel alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld Pure Energie & Vandebron. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Haren voor jou de beste prijs heeft. Ook lees je via de Energiehunter handige informatie over thema’s als gastarieven en tips om te besparen op energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente:Haren (www.haren.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) december 2019€0,717
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2019€0,252
Gemiddeld verbruik:1.632 m3 en 2.754 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende providers onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 205,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgenNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Haren?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Haren. Dat loopt van GreenChoice tot een speler als Essent, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag zijn het zo’n 50 energieleveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haren is op dit moment? Vul moeiteloos jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Dankzij de energievergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Haren, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door middel van keuzes in de energievergelijker achterhaal jij simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Haren

 • Nuon: Goede welkomstbonus
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Budget Energie: Scherpe welkomstbonus
 • NLE: Eerlijk over groen
 • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstbonus
 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Transparant en eerlijk
 • Powerpeers: Met praktische energie-bespaartips
 • Delta: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen december 2019)

De aansluitingen van aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Haren is Enexis. Daarbij gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Haren valt in de gasregio 4. Dit houdt in een bijdrage van €0,00 per M3.

Informatie over Haren

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Haren
 • (Regio) nummer: 050
 • Bewoners: 19076
 • Centrale postcode: 9752
 • Populaire wijk: Centrum

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enexis
 • Gasregio: 4
 • Gastarief M3: €0,717
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1.632 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.754 kWh
energie-vergelijken-haren

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Haren ligt dat gemiddeld op circa 1.632 m3 en 2.754 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Bij alle abonnementen achterhaal jij specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Haren, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige actie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.powerpeers.nl of www.leonzeewolde.nl. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Haren


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in december 2019 kan ruim €285 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaaradvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bezuinigtip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Haren. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Doorgaans worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in december 2019 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En soms krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Haren. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw gekozen energie-organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe partij. Populaire bedrijven zijn Nuon, NLE of natuurlijk Leon energie. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eon.nl, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Haren vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Haren en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Haren

Tal van maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Haren. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Haren vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Haren zien we meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9751, 9752, 9753. Wanneer je woont in wijk Centrum, Land kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Groningen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk info van Eneco december 2019.


Alle plaatsen in deze gemeente