Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zaandam

Gemakkelijk energie vergelijken in Zaandam? Aan de hand van onze vergelijker tref je overzichtelijk alle relevante maatschappijen als bijvoorbeeld Delta & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Zaandam de laagste prijs biedt. Daarbij vergaar je op onze website belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld tarieven en verschillende contractsoorten. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zaanstad (www.zaanstad.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7481
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2092
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.772 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

  • Alle erkende bedrijven onder elkaar
  • Alle prijzen volledig up to date
  • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 215,00.

Gemakkelijk overstappen

  • Overstappen binnen 5 minuten
  • 14 kalenderdagen bedenktijd
  • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap



Wat zijn populaire energieleveranciers in Zaandam?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Zaandam. Van Pure Energie tot Engie, de keuze is enorm. Op dit moment kun je kiezen uit circa 40 bedrijven. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Liander. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zaandam is op dit moment? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Zaandam, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de energievergelijker vindt men zonder problemen een energieproduct dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zaandam

  • Vattenfall: Ook flexibele prijzen
  • Essent: Exclusieve aanbiedingen
  • Eneco: Vaste energieprijzen
  • Greenchoice: Scherpe cashback
  • Budget Energie: Persoonlijk contact
  • NLE: Online facturen bekijken
  • Energiedirect.nl: Scherpe korting
  • Engie: Met praktische energie-bespaartips
  • Oxxio: Duidelijke website
  • Pure energie: Met praktische energie-bespaartips
  • Powerpeers: Transparant en eerlijk
  • Delta: Online grip op je kosten

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige netbeheerder in Zaandam betreft Liander. Daarbij hanteert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Zaanstad is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een vergoeding van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Zaandam

Energieprijzen in de regio

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 1
  • Gastarief M3: €0,7481
  • Stroomtarief kwh: €0,2092
  • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
  • Gem. stroomverbruik: 2.772 kWh
energie-vergelijken-zaandam

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

  1. Beschrijf je privésituatie

    Start met je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

  2. Voer energieverbruik in

    Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Zaandam is dit gemiddeld zo’n 1.208 m3 en 2.772 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

  3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

    Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Gewoonlijk is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

  4. Vergelijk energieleveranciers

    Je ziet nu een handig overzicht met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder pakket zoek je specificaties met betrekking tot soort energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zaandam, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die past bij jouw zoekopdracht.

  5. Ga overstappen via internet

    Een populaire aanbieder gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.delta.nl of natuurlijk www.vastelastenbond.nl. De door jou gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Zaandam


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan wel €350 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

  • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
  • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
  • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
  • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
  • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zeggen: maak een sport van het overstappen in Zaandam. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Zaandam. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de aanstaande gas en stroom leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld Oxxio, Delta of UnitedConsumers. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.nl bekijk je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.energiedirect.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Zaandam vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Zaandam en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zaandam

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Zaandam. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Zaandam vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Zaanstad zien we steeds meer acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1500, 1501, 1502, 1503, 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509. Wanneer je woont in wijk Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Noord-Holland helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

  • Spouwmuurisolatie
  • Zonnepanelen plaatsen
  • Gasloos wonen met de warmtepomp
  • Zonneboiler integreren
  • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
  • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk info van Vandebron april 2024.