Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

3 redenen waarom je in 2020 moet investeren in duurzame energie

Wat doe jij aan duurzame energie in jouw woning? Energie besparen door gebruik te maken van bijvoorbeeld zonnepanelen, een zonneboiler, warmtepomp of het isoleren van de woning is ontzettend populair. Steeds meer Nederlanders zien in dat je hier ontzettend veel geld mee kunt besparen. En daarnaast draag je ook je steentje bij aan de klimaatdoelen. In deze blog vind je 3 redenen waarom ook jij in 2020 iets met duurzame energie zou moeten doen!

  1. Besparen op je energierekening
  2. Bijdrage leveren aan een gezond klimaat
  3. Meer comfort in de woning

Reden 1: besparen op de energierekening

Energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf terug
Door te investeren in energiebesparende maatregelen zoals het isoleren van je woning en energiezuinige apparatuur verlaagt je slim de energierekening. De kosten voor het aanschaffen van de besparende maatregelen verdien je daarom meestal op termijn weer terug. Voor sommige maatregelen geldt dat zij zich al binnen enkele jaren terugverdienen. Een verstandige investering dus!

Houd jouw woning betaalbaar
Met energiebesparende maatregelen kunt je de woonlasten beperken. Zo zorg je  ervoor dat jouw woning ook met een lager inkomen betaalbaar blijft. Dat is prettig voor jezelf wanneer jouw inkomen onverhoopt terugvalt (bijvoorbeeld bij pensionering of werkloosheid), maar ook wanneer je de woning wilt verkopen.

Rendement investering
De rente die je op uw spaargeld krijgt als je het op de bank zet, is al tijden niet erg hoog. Bij sommige banken ontvang je helemaal geen rente meer.  Als je hetzelfde geld besteedt aan energiebesparing, is het rendement veel hoger (7 tot 10%). Kortom: Investeren in energiebesparende maatregelen loont!

Minder afhankelijk zijn van (grote) energiebedrijven
Door minder energie te verbruiken of zelfs zelf energie op te wekken (zoals met zonnepanelen) ben je minder afhankelijk van energiebedrijven. Tegenwoordig zijn er zelfs al woningen met 0 op de meter. En daarmee minder afhankelijk van de prijsstijgingen die zij in de toekomst kunnen doorvoeren.

Reden 2: Een meer duurzaam leven

Een andere belangrijke reden om aan de slag te gaan met duurzame enerige in 2020 is dat jij rechtstreeks bijdraagt aan een betere wereld. We stoten met z’n allen namelijk steeds meer CO2 (koolstofdioxide) uit. Dit gas komt van nature voor in onze atmosfeer wat een belangrijke functie heeft. Echter, teveel CO2 kan op lange termijn desastreuze gevolgen hebben. Het is dus tijd dat er iets veranderd. De overheid heeft al strenge klimaatdoelen opgelegd, en we moeten hier nu met z’n allen voor gaan om dit te bereiken. Jij kunt hier dus ook aan bijdragen!

Reden 3: Meer comfort

Een populaire maatregel voor de bestaande bouw is isolatie. De woning isoleren heeft niet alleen als voordeel dat je minder energiekosten hebt, en minder CO2 uitstoot:  het zorgt ook voor meer comfort in huis. Hoe dan? Nou bijvoorbeeld doordat er minder sprake is van tocht in huis. Je hebt een veel aangenamer warm huis. Daarnaast is er sprake van minder condens op de ramen, altijd lekker warme voeten en ook minder geluidsoverlast.