Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

4 tips bij het overstappen van energie

Er zijn heel wat energieleveranciers en allemaal beloven ze ‘de beste deal’ te hebben. Telefonische verkopers en verkopers gaan vaak gehaaid aan het werk en voor je het weet zit je vast een een contract van één jaar of langer. Je verdiepen in de verschillende energieleveranciers is niet het leukste klusje en daarom hebben wij op deze pagina enkele handige websites verzameld.

4 handige tips bij het uitzoeken van een nieuwe leverancier

  1. Een aanbieding waarbij je een gratis iPad op andere gadget krijgt? Leuk, maar bedenk eerst of je deze gadget echt nodig hebt. Bovendien gaat de zon niet voor niets op, reken maar dat je die iPad uiteindelijk indirect moet betalen. Bovendien zit je bij dit soort ‘aanbiedingen’ vaak vast aan een contract van drie jaar.
  2. Ingegaan op een telefonische aanbieding en heb je spijt? Je hebt recht om het contract binnen 7 werkdagen te ontbinden.
  3. Wees niet bang om over te stappen van energieleverancier. Het lijkt heel veel werk, maar dit valt erg mee. Geeft je huidige leverancier je een boete voor het ontbinden van het contract? In veel gevallen neemt de nieuwe leverancier deze boete over.
  4. Wil je diverse energieleveranciers vergelijken? Doe dit via een website als de Consumentenbond of Energiehunter.nl. Door het invullen van je postcode en huisnummer vind je in één oogopslag de leveranciers waar je uit kunt kiezen.

Energieleveranciers vergelijken, hoe werkt dat?
Je kunt zelf alle energieleveranciers met elkaar vergelijken maar dit is een tijdrovend klusje. Gelukkig zijn er heel wat websites die dit werk voor jou doen! Onze eigen vergelijkingstool is een perfect startpunt. Hier vind je 24/7 de meest actuele tarieven en aanbiedingen. Bovendien is overstappen erg eenvoudig. Wanneer je een aanbieding aanklikt wordt je doorgestuurd naar de website van de betreffende aanbieder. Bijvoorbeeld Vattenfall of Essent. Hier kan je gewoon jouw contract afsluiten. De nieuwe leverancier zorgt vervolgens dat jouw huidige contract wort opgezegd en het nieuwe contract op de afgesproken datum ingaat.