Zonder problemen energie vergelijken in De Fryske Marren? Geholpen door de Energiehunter check je moeiteloos alle erkende energiebedrijven als o.a. Pure Energie en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in De Fryske Marren de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je op onze website praktische info over items als energiebelastingen en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.
Wat zijn goede energieleveranciers in De Fryske Marren?
Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in De Fryske Marren. Dat loopt uiteen van NLE tot Eneco, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 55 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Achterhalen welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Fryske Marren is voor jouw situatie? Vul gelijk de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.
De goedkoopste energieleverancier vinden Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Via de energietarievenvergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van De Fryske Marren, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Via selecties maken in onze vergelijker bekijk jij probleemloos een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in De Fryske Marren
Vattenfall: Online inzicht in verbruik
Essent: Aantrekkelijke welkomstbonus
Eneco: Ook modelcontracten
Greenchoice: Ook met zonnepanelen
Budget Energie: Groen en toch goedkoop
NLE: Altijd bereikbaar
Energiedirect.nl: Zelf termijnbedrag wijzigen
Engie: Overzichtelijke contracten
Oxxio: Transparante prijzen
Pure energie: Meerdere contracten
Powerpeers: Grip op verbruik en de kosten
Delta: Hoge welkomstkorting
Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen december 2024)
De producten van gas en stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in De Fryske Marren betreft Liander. Bovendien neemt de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente De Fryske Marren hoort bij gasregio 4. Dit houdt in een bijdrage van €0,00 per M3.
Moeiteloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.
Situatieschets
Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.
Kies verbruik
Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van De Fryske Marren bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.535 m3 + 2.614 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in de energiekosten.
Kies type energie en de looptijd.
Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.
Vergelijk leveranciers
Er volgt nu een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Van ieder abonnement vind jij info over soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in De Fryske Marren, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die klopt met jouw voorwaarden.
Overstappen zonder problemen
Een geschikte leverancier gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het bedrijf. Zoals www.nle.nl of natuurlijk www.eon.nl. Jouw aanstaande energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in De Fryske Marren
5 tips om te besparen op energie
Overstappen van energieleverancier in december 2024 kan soms wel €250 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder lees jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.
Praktisch advies 1: let op het energielabel
Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
Advies 4: koop een waterbesparende douchekop
Bespaartip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen
Advies bij gas en stroom vergelijken
Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?
Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in De Fryske Marren. Dan ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.
Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?
In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.
Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?
Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in december 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor De Fryske Marren. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!
Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?
Nee, standaard verwerkt de toekomstige energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Oxxio, Budget Energie of Energieflex. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.
Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?
Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.eon.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.
Energiebedrijven De Fryske Marren vergelijken
Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in De Fryske Marren en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen
Veel energieleveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in De Fryske Marren. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “Groene energie uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in De Fryske Marren vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.
Wat jij kunt doen voor een groenere regio Voor inwoners van de gemeente De Fryske Marren zien we diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8560, 8561. Als bewoner van wijk Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Friesland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:
Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
Zonnepanelen integreren
Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
Woning met zonneboiler
De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk ook NLE pakketten.