Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Vlissingen

Meteen energie vergelijken in Vlissingen? Dankzij onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle bekende energiebedrijven als bijvoorbeeld NLE en Energiedirect. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Vlissingen de scherpste prijs kan bieden. Ook check je op Energiehunter.nl praktische informatie over thema’s als het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Daarbij vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vlissingen (www.vlissingen.nl)
Netbeheerder:Enduris
Gasregio2
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,782
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,217
Gemiddeld verbruik: 1.366 m3 en 2.675 kwh
Populaire aanbiederDelta

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 460,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomenWat zijn populaire energieleveranciers in Vlissingen?

We zien flink wat energieleveranciers in Vlissingen. Dat loopt uiteen van Vandebron tot een speler als Engie, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 55 leveranciers. Zij maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Enduris. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij bij ons terecht. Nieuwsgierig welke aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlissingen is voor jouw verbruik? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Vlissingen, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker achterhaalt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vlissingen

 • Vattenfall: Altijd scherpe acties
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Goede welkomstkorting
 • Greenchoice: Overzichtelijke contracten
 • Budget Energie: Hoge welkomstkorting
 • NLE: Scherpe korting
 • Energiedirect.nl: Meerdere contracten
 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Pure energie: Aantrekkelijke cashback
 • Powerpeers: Verschillende termijnen
 • Delta: Goede welkomstbonus

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder in Vlissingen betreft Enduris. Eveneens rekent de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Vlissingen valt onder gasregio 2. Dit mondt uit in een toeslag van €0,02161 per M3.

Informatie over Vlissingen

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Vlissingen
 • (Net) nummer: 0118
 • Inwoners: 44451
 • Postcode: 4381
 • Lokale wijk: Binnenstad

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Enduris
 • Gasregio: 2
 • Gastarief M3: €0,782
 • Stroomtarief kwh: €0,217
 • Gem. gasverbruik: 1.366 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.675 kWh
energie-vergelijken-vlissingen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Vlissingen is het gemiddelde verbruik ong. 1.366 m3 en 2.675 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Vaak is het voordeliger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen zoek jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vlissingen, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire actie in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Bijv. www.vattenfall.nl of www.vrijopnaam.nl. De nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vlissingen


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €310 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl bekijk jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigadvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vlissingen. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vlissingen. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aanstaande leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Energiedirect, Pure Energie en Fenor. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.hvcgroep.nl, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vlissingen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vlissingen en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Vlissingen

Bijna alle leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Vlissingen. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Vlissingen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Vlissingen kennen we diverse opdrachten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4380, 4381, 4382, 4383, 4384, 4385, 4386, 4387. In en rondom wijk Binnenstad, Middengebied, Paauwenburg – Westduin, Lammerenburg, Oost-Souburg, Ritthem e.o., Binnen- en Buitenhavens, Sloegebied kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Zeeland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Pure Energie contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente