Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken De Moer

Snel online energie vergelijken in De Moer? Via Energiehunter.nl vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Powerpeers en Eneco. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in De Moer de laagste prijs hanteert. Ook lees je op onze website bruikbare info over thema’s als de netbeheerder en handige bespaartips. Daarbij vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Loon op Zand (www.loonopzand.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7696
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2429
Gemiddeld verbruik: 1.368 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

  • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
  • Actuele tarieven van de leveranciers
  • Jouw besparing loopt op tot wel € 225,00.

Moeiteloos overstappen

  • Snel & eenvoudig online regelen
  • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
  • Gratis overstapservice



Wat zijn populaire energieleveranciers in De Moer?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in De Moer. Van Budget Energie tot en met Eneco, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In mei 2024 kun je kiezen uit circa 55 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Moer is voor jouw situatie? Geef hieronderde privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energiehunter vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van De Moer, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties maken in de tarievenvergelijker bekijk je eenvoudig een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in De Moer

  • Vattenfall: Online meterstanden doorgeven
  • Essent: Aantrekkelijke overstapkorting
  • Eneco: Aantrekkelijke korting
  • Greenchoice: Groene energie
  • Budget Energie: Altijd scherpe acties
  • NLE: Hoge korting
  • Energiedirect.nl: Transparant en eerlijk
  • Engie: Met opties voor salderen
  • Oxxio: Aantrekkelijke welkomstkorting
  • Pure energie: Aantrekkelijke welkomstbonus
  • Powerpeers: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
  • Delta: Je kiest zelf de bron

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder in De Moer heet Enexis. Ook gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het gastransport via haar netwerk. Gemeente Loon op Zand valt in de gasregio 5, 9. Dat resulteert in een bijdrage van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over De Moer

  • Provincie: Noord-Brabant
  • Gemeente: Loon op Zand
  • (Net) nummer: 013
  • Aantal inwoners: 22929
  • Hoofdpostcode: 5176
  • Lokale wijk: Kaatsheuvel-West

Energieprijzen in de regio

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 5, 9
  • Gastarief M3: €0,7696
  • Stroomtarief kwh: €0,2429
  • Gem. gasverbruik: 1.368 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-de-moer

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

  1. Beschrijf jouw wensen

    Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

  2. Verbruik en type meter opgeven

    Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In De Moer ligt dat gemiddeld op circa 1.368 m3 en 3.101 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

  3. Selecteer soort energie en contractduur.

    Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

  4. energie aanbieders vergelijken

    Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement bekijk jij specificaties over type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in De Moer, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

  5. Zelf je overstap regelen

    Een relevante aanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.oxxio.nl of natuurlijk www.unitedconsumers.com. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in De Moer


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €305 korting realiseren. Toch, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.nl tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

  • Bespaartip 1: ventileer kort en bewust
  • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
  • Bezuinigtip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
  • Tip 4: rolluiken gebruiken.
  • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in De Moer. Zodanig ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor De Moer. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je gekozen aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste partij. Zoals Eneco, Budget Energie en Qwint. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.innovaenergie.nl, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven De Moer vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in De Moer en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in De Moer

Het gros van de maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in De Moer. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in De Moer vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Loon op Zand bestaan er vele stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5176. Wanneer je woont in wijk Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer kan je wellicht extra voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Noord-Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

  • Isolatie van de woning en dubbel glas
  • Zonnepanelen op het dak
  • Gasloos wonen met de warmtepomp
  • Dak met cellen voor zonneboiler
  • Gasloos wonen met de biomassaketel
  • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, independer.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Vattenfall vergelijken.