Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Spaarrekening en zonnepanelen

Dat zonnepanelen een flinke energiebesparing beloven was al langer bekend. Door een groot deel van de benodigde energie zelf op te wekken is een externe energieleverancier veel minder noodzakelijk. Hierop bespaard u dus erg veel geld. Geld verdienen met zonnepanelen kan ook.

Spaarrekening en zonnepanelen
Op momenten dat er in het huishouden minder behoefte is aan energie, zoals bijvoorbeeld tijdens vakanties, kunt u energie teruggeven aan het elektriciteitsnet! U bent dan, net als bijvoorbeeld Eneco, energieleverancier geworden.
In de maanden juni en juli heeft de zon heel veel geschenen. Er is in die maanden veel meer energie opgewekt via zonnepanelen dan aanvankelijk was berekend. Hierdoor is er bij veel particuliere gebruikers een overschot ontstaan wat ze aan het elektriciteitsnet konden teruggeven. In sommige gevallen wel 20%. Op jaarbasis betekent dit dus al snel dat er 200 kWh meer opgewekt wordt.


zonnepanelen-als-spaarrekening


Terug leveren aan het elektriciteitsnet betekend in de meeste gevallen dat uw energiemeter ‘achteruit loopt’. De verbruikte energie wordt dus minder. Op het moment dat er meer dan 3000kWh teruggeleverd kan worden, treden er bijzondere regels in werking. Deze hoeveelheid wordt echter niet vaak gehaald. Afhankelijk van uw energieleverancier is het ook mogelijk de terug geleverde energie te laten crediteren. U krijgt dan over een afgesproken tijdsperiode een bedrag gestort. Direct besparen op je energiekosten? Vergelijk energie aanbieders en bekijk wat voor jou het voordeligst is!