Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Zonne-Energie

Er zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in zonnepanelen en dat is goed nieuws voor veel zonnepanelen installateurs. Steeds meer installateurs klimmen namelijk op Nederlandse daken en installeren daar zonnepanelen of een zonneboiler systeem. Dit zorgt er voor dat er steeds meer mensen gebruik maken van zonne-energie. De prijs van zonnestroom is bijvoorbeeld al gedaald tot een acceptabel niveau waardoor de aanschaf van een zonnepanelen systeem tegenwoordig nog maar 5000 euro kost (oktober 2021, 12 panelen, 3500 kWh per jaar). Daardoor is het steeds interessanter om zonne-energie systemen te kopen. Zo zijn er bedrijven die vinden dat zonne-energie en windenergie de toekomst hebben. E.on is bijvoorbeeld van plan om al haar kolencentrales te verkopen. Zonne-energie is daarom iets wat door steeds meer consumenten gebruikt zal worden. We zullen nog vaker een zonneboiler of zonnepanelen op daken zien. Zo hebben bijvoorbeeld ook scholen zonnepanelen op het dak maar ook bedrijven en speciale zonneparken in de buitengebieden.

Zon-energie via je energieleverancier

Praktisch alle energiemaatschappijen in Nederland werken met zonnestroom. Het is een van de meest duurzame oplossingen voor groene stroom. In onze gas en stroom vergelijker kun je gemakkelijk aangeven dat je gebruik wilt maken van duurzame energie. Hieronder kun je direct op basis van je adres en energieverbruik bekijken bij welke leverancier (bijvoorbeeld Greenchoice, Pure Energie of Engie) je de laagste prijzen kunt afsluiten in oktober 2021.


Zonnestroom zelf gebruiken?

Het logisch om twijfels te bij hebben bij het inzetten van zonne-energie: zonnepanelen in ons regenachtige koude kikkerlandje, werkt dat wel? Nou, het kan echt heel goed en effectief werken. Zonnepanelen werken namelijk ook als het bewolkt is. Ze leveren dan minder energie op, maar ze werken wel. Als alles naar behoren is afgesteld, kan een 500Wp zonnepaneel in Nederland per jaar zo’n 400 kWh aan elektriciteit opwekken. Hetzelfde geldt voor een zonneboiler. Denkt u na over de mogelijkheden van het gebruik van zonne-energie? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen en zonneboilers, maar ook warmtepompen. Via internet kunt u gemakkelijk een offerte aanvragen en de prijzen vergelijken. Er zijn ook energiemaatschappijen waarbij die bij jou zonnestroom kunnen aanleggen (denk aan Vattenfall, Essent, Eneco en Powerpeers). Een alternatief is bijvoorbeeld windenergie.

5 redenen voor zonne-energie in 2021

  • U bespaart geld per maand
  • U verhoogd uw woningwaarde
  • Het is milieuvriendelijk
  • U profiteert van subsidie
  • Geen energiebedrijven meer nodig