Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Zonneboiler

Met behulp van een zonneboiler kunt u veel besparen op uw energiekosten. De zon schijnt gratis en voor niets en ook in landen als Nederland en België kunt u op deze manier heel wat Kilowattuur besparen op uw elektriciteitsrekening. De investering die u moet doen wordt steeds minder en de opbrengt van een zonneboiler wordt door de verbeterende techniek steeds beter. Om een voorbeeld te geven van de prijzen die op het ogenblik gelden. Voor minder dan €2000,- kunt al een zonneboiler met een inhoud van 150 liter kopen. Het water wordt via de zonnecollector door de zon verwarmt en u heeft in de boiler altijd een voorraad warm water voor uw bad of voor in de keuken. Mocht de vraag naar warm water in uw huis groot zijn, dan zijn er uiteraard ook grotere types zonneboilers te krijgen. Maar u komt nooit zonder warm water te zitten omdat het warmwatersysteem in uw huis gewoon bijspringt op het moment dat er niet voldoende warm water uit uw zonneboiler zou komen.

Energiecontract met Zonneboiler?

Heb jij thuis een zonneboiler of ben je van plan een boiler aan te schaffen? Dan kunnen er een aantal dingen veranderen aan de energierekening. Het gasverbruik zal naar verhouding namelijk gaan dalen, en het stroomverbruik wat toenemen. Hieronder kun je direct energie vergelijken op basis van je adresgegevens en geschatte verbruik van gas en stroom. Je heb binnen enkele minuten de goedkoopste energieleverancier gevonden en kunt snel online overstappen. 


Subsidie

Plaats een zonneboiler op het dak en de energienota gaat meteen omlaag. Vanaf 4 januari 2016 kunt u subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Particulieren, bedrijven en woningcorporaties kunnen deze subsidie aanvragen, zo verdient u de investering snel terug. De zonneboiler die aansluit bij uw situatie staat kunt u online vergelijken of vraag een gratis en vrijblijvende offerte op maat aan bij een zonneboiler specialist.

Een lagere energierekening

Snel na het installeren van de zonneboiler zorgt het systeem voor een lagere energierekening. Hoeveel u bespaart is afhankelijk van uw persoonlijke woonsituatie en uw huidige energieverbruik. Online vindt u een aantal voorbeelden en berekeningen van besparingen. De verschillen per huishouden kunnen sterk uiteen lopen: staat de thermostaat bijvoorbeeld altijd op 18 of 21 graden? En staat u kort of lang onder de (hete) douche? Energieverbruik is afhankelijk van veel factoren. Een aantal van deze variabelen kunt u zelf beïnvloeden. Uw energiemaatschappij, bijvoorbeeld energiedirect.nl, budget energie of Powerpeers kunnen u daarbij adviseren. Een alternatief zou zijn stadsverwarming of een warmtenet.


Wat is een zonneboiler

Een zonneboiler is momenteel de beste investering voor sanitair warm water: 50% tot 60% van uw jaarlijkse warmwaterbehoefte kan hiermee uit de zon gehaald worden. Hierdoor kan u tot 50% besparen op uw energiefactuur. Combineer je de aankoop met de beschikbare premies en subsidies, dan wordt het totaalplaatje nog interessanter. Zo kan u via uw netbeheerder een premie ontvangen waarmee u tot 40% van uw investering kan terugkrijgen. Profiteer nu nog, wacht niet tot de steunmaatregelen teruggeschroefd of afgeschaft worden! Er zijn diverse soorten zonneboilers en daarom kan de prijs verschillen. De goedkoopste vorm kunt u al voor €750,- bekomen. Omdat de techniek in de loop der jaren steeds beter is geworden, is de opbrengst per vierkante meter zonnecollector ook steeds hoger aan het worden, zodat de terugverdientijd alsmaar kleiner wordt. Een terugverdientijd van 7 jaar is niet ongewoon, terwijl de levensduur minimaal 20 jaar is.