Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Waterstof

We stoten met z’n alle enorme hoeveelheden CO2 uit, een broeikasgas, en door die co2 warmt de aarde op en dat kan grote consequenties hebben voor mensen en dieren op aarde. Daarom hebben we met z’n alle wereldwijd besloten om in 2050 CO2 neutraal te worden en dat is een grote uitdaging waarbij we slimmer met energie om zullen moeten gaan, en in moeten zetten op nieuwe innovaties zoals bijvoorbeeld windenergie en waterstof. Windenergie zal een belangrijk aandeel moeten leveren als we CO2 neutraal willen worden. Dat betekent wel dat de windmolenparken groter zullen worden en ook verder uit de kust komen te liggen. Maar hoe krijg je dan al die energie op een slimme manier terug het land op?

Wat kunnen we doen met Waterstof?

Een van de mogelijkheden is waterstof. Wat je hierbij doet is dat je de elektriciteit van windmolens gebruikt om water op te splitsen in waterstof en zuurstof. Het probleem van wind en zonne-energie is dat het niet op constante manier stroom / elektriciteit oplevert, en op moment dat je meer elektriciteit opwekt dan dat er gebruikt wordt gaat dit verloren. Je kan het niet makkelijk opslaan. Trucjes dat je de energie die je over hebt als het heel hard waait kunt opslaan vinden we in waterstof. Water splitsen in waterstof en zuurstof kost namelijk alleen maar energie (en water natuurlijk). Dit gas kunnen we door de huidige infrastructuur in Nederland eenvoudig vervoeren naar huizen, fabrieken en kantoren. Hiervoor hebben we wel een nieuw type ketel nodig. Ook kunnen auto’s straks rijden op waterstof. Hiermee zijn al diverse proeven / testen gedaan.

Een waterstof ketel voor centrale verwarming

In 2019 zijn diverse merken bezig met de ontwikkelingen van deze speciale waterstof ketels. Waarom? Het zou wel eens een veel goedkoper en schoner alternatief kunnen zijn in vergelijking met een warmtepomp. Wellicht kun je via de te betalen ODE ook nog een deel subsidie terug kunnen krijgen middels de SDE+. Wij kijken er uit naar deze nieuwe waterstof centrale verwarming. Het zou wel is de transitie om van het aardgas af te gaan kunnen versnellen. Houdt deze pagina goed in de gaten. Zodra merken zoals Remeha meer informatie kunnen delen zullen we dit hier plaatsen.