Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken IJzendoorn

Zonder problemen energie vergelijken in IJzendoorn? Via de Energiehunter vind je moeiteloos alle erkende energieleveranciers als bijv. Powerpeers & Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in IJzendoorn prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je via onze vergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als bijv. energiebelastingen en slimme thermostaten. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neder-Betuwe (www.nederbetuwe.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) september 2021€0,7516
Gemiddelde stroomtarief (kWh) september 2021€0,2209
Gemiddeld verbruik: 1.450 m3 en 3.195 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Welke energieleveranciers kan ik kiezen IJzendoorn?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in IJzendoorn. Dat gaat van Budget Energie tot Essent, de keuze is reusachtig groot. Vandaag is het aanbod ongeveer 45 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Liander. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Weten welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in IJzendoorn is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van IJzendoorn, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in onze vergelijker ontdek je simpel en snel een abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in IJzendoorn

 • Vattenfall: Diverse looptijden
 • Essent: Aantrekkelijke welkomstkorting
 • Eneco: Toon Thermostaat
 • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Budget Energie: Online meterstanden doorgeven
 • NLE: Goede korting
 • Energiedirect.nl: Goede korting
 • Engie: Engie Wijzer
 • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Pure energie: Eenvoudig verbruik inzien
 • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Delta: Online inzicht in verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen september 2021)

De voorwaarden van aanbieders en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige netbeheerder in IJzendoorn heet Liander. Ook calculeert de Gasunie separate tarieven per regio voor logistieke kosten van gas via haar leidingnet. Gemeente Neder-Betuwe valt onder gasregio 1. Dat betekent een opslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens IJzendoorn

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Neder-Betuwe
 • (Net) nummer: 0344
 • Aantal inwoners: 23049
 • Centrale postcode: 4053
 • Lokale wijk: Kesteren

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7516
 • Stroomtarief kwh: €0,2209
 • Gem. gasverbruik: 1.450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3.195 kWh
energie-vergelijken-ijzendoorn

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten.

Zonder moeite overstappen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom IJzendoorn ligt dit gemiddeld op 1.450 m3 en 3.195 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk contract lees jij specificaties zoals type energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in IJzendoorn, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Denk aan www.vattenfall.nl + www.allure-energie.nl. Jouw aanstaande energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in IJzendoorn


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in september 2021 kan tot wel €265 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.nl tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Bezuinigadvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in IJzendoorn. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in september 2021 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor IJzendoorn. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Vattenfall, Budget Energie of natuurlijk Clean energie. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. De nieuwe organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.delta.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven IJzendoorn vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in IJzendoorn en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in IJzendoorn

Bijna alle aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in IJzendoorn. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in IJzendoorn vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Neder-Betuwe zien we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4053. In wijk Kesteren, Echteld, Dodewaard kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Essent vergelijken.