Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wijk aan Zee

Direct energie vergelijken in Wijk aan Zee? Geholpen door deze website tref je probleemloos alle interessante leveranciers als bijvoorbeeld GreenChoice & Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Wijk aan Zee de scherpste prijs kan bieden. Verder verzamel je op Energiehunter.nl praktische info over thema’s zoals verschillende gasregio’s en handige bespaartips. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beverwijk (www.beverwijk.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2022€0,7598
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2022€0,2209
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.690 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 360,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstapNaar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Wijk aan Zee?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wijk aan Zee. Dat loopt van Vandebron tot Oxxio, de keuze is enorm. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 55 maatschappijen. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijk aan Zee is in mei 2022? Voer gelijk de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Via de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wijk aan Zee, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door filteren in de tool achterhaal jij moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wijk aan Zee

 • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstbonus
 • Essent: Goede welkomstbonus
 • Eneco: Aantrekkelijke overstapbonus
 • Greenchoice: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
 • NLE: Ook flexibele prijzen
 • Energiedirect.nl: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Engie: Ook modelcontracten
 • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
 • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
 • Powerpeers: Goede welkomstbonus
 • Delta: Vaste energieprijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2022)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Wijk aan Zee betreft Liander. Vervolgens calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transporteren van het gas door het landelijke transportnet. Gemeente Beverwijk is ingedeeld in gasregio 1. Dit komt overeen met een vergoeding van €0,00518 per M3.

Stats & Facts Wijk aan Zee

 • Provincie: Noord-Holland
 • Gemeente: Beverwijk
 • Regionummer: 0251
 • Aantal inwoners: 40318
 • Hoofdpostcode: 1949
 • Wijk: Centrum

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Liander
 • Gasregio: 1
 • Gastarief M3: €0,7598
 • Stroomtarief kwh: €0,2209
 • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
 • Gem. stroomverbruik: 2.690 kWh
energie-vergelijken-wijk-aan-zee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten.

Probleemloos overstappen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Wijk aan Zee ligt dat gemiddeld op circa 1.208 m3 + 2.690 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. In de regel is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen tref je data zoals soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wijk aan Zee, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante kortingsactie tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.oxxio.nl en ook www.mainenergie.nl. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Wijk aan Zee


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in mei 2022 kan soms wel €250 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Wijk aan Zee. Zo ben je het voordeligst uit. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2022 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Wijk aan Zee. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je aanstaande energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Vandebron en ook Vastelastenbond. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.cleanenergy.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wijk aan Zee vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wijk aan Zee en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Wijk aan Zee

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Wijk aan Zee. Toch is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Wijk aan Zee vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Beverwijk bestaan er tegenwoordig diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1949. Als inwoner van wijk Centrum, Vondelkwartier, Oranjebuurt, Kuenenkwartier, Warande, Noordwestelijk tuinbouwgebied, Oosterwijk en Zwaansmeer, Meerestein, Wijk aan Zee, De Pijp en Wijkerbroek kan je wellicht financieel aantrekkelijk meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Bekijk details over Pure Energie kosten.