Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Wamel

Meteen energie vergelijken in Wamel? Met behulp van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle interessante bedrijven als bijvoorbeeld Pure Energie en Engie. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Wamel voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je via de Energiehunter uitgebreide informatie over onderwerpen als leveranciers en verschillende contractsoorten. Tevens bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: West Maas en Waal (www.westmaasenwaal.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7600
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2293
Gemiddeld verbruik: 1.495 m3 en 3.010 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

  • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
  • Wij slaan geen persoonsgegevens op
  • Bespaar ieder jaar tot wel € 340,00.

Eenvoudig overstappen

  • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
  • Recht op 14 dagen bedenktijd
  • Je zit geen dag zonder stroom en gas



Welke energieleveranciers zijn er in Wamel?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Wamel. Dat loopt van Budget Energie tot aanbieders zoals Essent, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags tellen we ruim 60 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij bij ons terecht. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wamel is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Nederlander een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wamel, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filteren in de vergelijkingstool achterhaalt men gemakkelijk een energieproduct dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Wamel

  • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
  • Essent: Goede klantenservice
  • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
  • Greenchoice: Handige website
  • Budget Energie: Aantrekkelijke overstapkorting
  • NLE: Handige website
  • Energiedirect.nl: Hoge korting
  • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
  • Oxxio: Transparant en eerlijk
  • Pure energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
  • Powerpeers: Eenvoudig verbruik inzien
  • Delta: 100% groene stroom uit Zeeland

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek. De netbeheerder in Wamel betreft Liander. Vervolgens gebruikt de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente West Maas en Waal is ingedeeld in gasregio 1. Dat resulteert in een opslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Wamel

Samenstelling van de energieprijzen

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 1
  • Gastarief M3: €0,7600
  • Stroomtarief kwh: €0,2293
  • Gem. gasverbruik: 1.495 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.010 kWh
energie-vergelijken-wamel

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie binnen 10 minuten.

  1. Situatieschets

    Begin met je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

  2. Verbruik en type meter opgeven

    Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Wamel is het gemiddelde verbruik ong. 1.495 m3 plus 3.010 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan de kosten van energie.

  3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

    Je hebt de keuze uit groene stroom (NL), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Betreffende looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

  4. Vergelijk energiecontracten

    Wat volgt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk pakket achterhaal jij voorwaarden over herkomst van stroom en gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wamel, en de overstapbonus. Kies de partij die past bij jouw eisen.

  5. Ga overstappen via internet

    Een geschikte actie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.delta.nl of www.leonzeewolde.nl. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wamel


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €285 voordeel geven. Toch, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.nl vind je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

  • Bespaartip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
  • Bezuinigadvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
  • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
  • Bezuinigtip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
  • Bezuinigtip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Wamel. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wamel. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld Essent, Pure Energie of natuurlijk UnitedConsumers. Vervolgens beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.unitedconsumers.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wamel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wamel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wamel

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen op dit moment groene stroom in Wamel. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Wamel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente West Maas en Waal zijn er allerlei acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6659. In en rondom wijk Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Gelderland eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

  • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
  • Zelf opwekken met zonnepanelen
  • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
  • Zonneboiler plaatsen
  • Het laten plaatsen van een pelletkachel
  • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Bezoek ook Essent contracten.