Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Erp

Direct energie vergelijken in Erp? Via www.energiehunter.nl achterhaal je probleemloos alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Vattenfall en Eneco. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Erp de laagste prijs hanteert. Voorts check je op deze pagina nuttige info info over zaken als overstappen en vaste en variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Meierijstad (www.meierijstad.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7746
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2479
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.101 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

  • Alle organisaties onder elkaar
  • Alle aanbiedingen in één overzicht
  • Enorme besparingen tot wel € 465,00.

Moeiteloos overstappen

  • In een paar minuten afgesloten
  • 14 kalenderdagen bedenktijd
  • Geen dag zonder gas of stroom!



Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Erp?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Erp. Van Powerpeers tot bijvoorbeeld Essent, de keuze is reusachtig groot. In april 2024 zijn het zo’n 40 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiehunter toe te passen. Weten welke maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erp is voor jouw situatie? Geef vlug de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energiehunter tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Erp, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de tool achterhaalt men eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Erp

  • Vattenfall: Online account
  • Essent: Goede korting
  • Eneco: Online facturen bekijken
  • Greenchoice: Voor een schonere wereld
  • Budget Energie: Groen en toch goedkoop
  • NLE: Scherpe overstapbonus
  • Energiedirect.nl: Goede welkomstbonus
  • Engie: Exclusieve kortingen
  • Oxxio: Hoge cashback
  • Pure energie: Uitsluitend groene energie
  • Powerpeers: Hoge welkomstbonus
  • Delta: Goede cashback

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Erp betreft Enexis. Eveneens calculeert de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar netwerk. Gemeente Meierijstad behoort tot gasregio 5, 9. Dit houdt in een aanvulling van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Cijfers en feiten Erp

Gegevens over Energieprijzen

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 5, 9
  • Gastarief M3: €0,7746
  • Stroomtarief kwh: €0,2479
  • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.101 kWh
energie-vergelijken-erp

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

  1. Beschrijf jouw wensen

    Als eerste jouw basisgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

  2. Verbruik en type meter opgeven

    Hoeveel energie verbruik jij? In Erp ligt dit gemiddeld op 1.438 m3 en 3.101 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles zie je weer terug in de energiekosten.

  3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

    Daarbij kun je denken aan groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

  4. Energie vergelijken

    Er volgt nu een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van elk abonnement bekijk jij informatie over herkomst van stroom en gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Erp, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw eisen.

  5. Ga overstappen via internet

    Een geldige aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.greenchoice.nl of www.hvcgroep.nl. De gekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Erp


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €310 voordeel geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

  • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
  • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
  • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
  • Tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
  • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Erp. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Erp. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert de geselecteerde maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste leverancier. Denk aan Essent, NLE en Anode energie. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. De betreffende energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Geholpen door Energiehunter.nl bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.powerpeers.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Erp vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Erp en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Erp

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Erp. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Erp vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Meierijstad bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5469. Wanneer je woont in wijk West, Centrum, Oost, Wijbosch, Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant, Olland, Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde, Erp, Keldonk, Boerdonk kan je wellicht extra voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Brabant energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

  • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
  • Woning met zonnepanelen
  • Het huis verwarmen met een warmtepomp
  • Zonneboiler in de woning
  • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
  • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumind.nl. Bekijk ook Energiedirect overstappen.