Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Rheezerveen

Gemakkelijk energie vergelijken in Rheezerveen? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je snel en simpel alle beschikbare energie aanbieders. Je kunt denken aan GreenChoice en Energiedirect. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Rheezerveen de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je via onze vergelijker praktische info over topics als verschillende aanbieders en slimme thermostaten. Tevens vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hardenberg (www.hardenberg.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7290
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2327
Gemiddeld verbruik: 1.530 m3 en 3.237 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

  • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
  • Alle aanbiedingen in één overzicht
  • Besparing loopt op tot € 365,00.

Gemakkelijk overstappen

  • Snel & eenvoudig online regelen
  • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
  • Inclusief gratis overstapservice



Wat zijn populaire energieleveranciers in Rheezerveen?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Rheezerveen. Dit varieert van Pure Energie tot aan Engie, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 45 providers. Zij werken allemaal op basis van het net van Enexis. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rheezerveen is op dit moment? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energiehunter vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Rheezerveen, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Rheezerveen

  • Vattenfall: Eigen account
  • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
  • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
  • Greenchoice: Scherpe korting
  • Budget Energie: Zelf verbruik in de gaten houden
  • NLE: Diverse looptijden
  • Energiedirect.nl: Transparante prijzen
  • Engie: Hoge cashback
  • Oxxio: Binnen 5 dagen actief
  • Pure energie: Hoge cashback
  • Powerpeers: Vriendenbonus
  • Delta: Groene stroom uit NL en Europa

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van leveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder in Rheezerveen betreft Enexis. Tevens rekent de Gasunie separate tarieven per regio als toeslag voor transport van gas via haar leidingnet. Gemeente Hardenberg valt onder gasregio 4, 8. Dit mondt uit in een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Rheezerveen

  • Provincie: Overijssel
  • Gemeente: Hardenberg
  • Netnummer: 0523
  • Inwoners: 59687
  • Postcode: 7797
  • Populaire wijk: Ane

Wat zijn de energieprijzen?

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 4, 8
  • Gastarief M3: €0,7290
  • Stroomtarief kwh: €0,2327
  • Gem. gasverbruik: 1.530 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.237 kWh
energie-vergelijken-rheezerveen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie binnen 10 minuten.

  1. Geef woningdetails in

    Start met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

  2. Voer energieverbruik in

    Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Rheezerveen ligt dit gemiddeld op 1.530 m3 plus 3.237 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details werken door in het energietarief.

  3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

    Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In de regel kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

  4. Tarieven vergelijken

    Je gaat nu door naar een opsomming met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten zie jij info m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Rheezerveen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

  5. Regel online je overstap

    Een actuele actie beschikbaar? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de maatschappij. Denk aan www.vandebron.nl of natuurlijk energie.vanons.org. De gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Rheezerveen


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan wel €265 opleveren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bekijk jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

  • Praktisch advies 1: kouder douchen
  • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
  • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
  • Bespaartip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
  • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Rheezerveen. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rheezerveen. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert je gekozen leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste aanbieder. Bijvoorbeeld Vattenfall, Vandebron + Fenor. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je aanstaande gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van Energiehunter.nl bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.vrijopnaam.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Rheezerveen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Rheezerveen en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Rheezerveen

De meeste energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Rheezerveen. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Rheezerveen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Hardenberg zien we steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7797. In en rondom wijk Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld kan je steeds vaker heel gunstig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

  • Het huis isoleren
  • Huis met zonnepanelen
  • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
  • Huis met zonneboiler
  • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
  • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk details over Engie tarieven.