Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ginnum

Meteen energie vergelijken in Ginnum? Via deze website tref je supersnel alle erkende maatschappijen als bijvoorbeeld Essent & Eneco. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Ginnum de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je op Energiehunter.nl belangrijke info over topics als energiebesparing in huis en verschillende contractsoorten. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ferwerderadiel (www.ferwerderadiel.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7535
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2117
Gemiddeld verbruik: 1.504 m3 en 2.640 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

  • Alle grote leveranciersbij elkaar
  • Alle actuele prijzen in één overzicht
  • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 270,00.

Eenvoudig overstappen

  • Binnen 5 minuten geregeld
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Gratis overstappen zonder zorgen

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ginnum?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ginnum. Dat loopt uiteen van GreenChoice tot en met Oxxio, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 55 organisaties. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden! Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ginnum is in april 2024? Voer hieronderjouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze vergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Ginnum, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van jouw input in de prijzenvergelijker vind jij probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ginnum

  • Vattenfall: Duidelijke website
  • Essent: Ook flexibele prijzen
  • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
  • Greenchoice: Zon, wind, water en biomassa
  • Budget Energie: Telefonisch contact
  • NLE: Transparant en eerlijk
  • Energiedirect.nl: Hoge overstapkorting
  • Engie: Duidelijke website
  • Oxxio: Ook flexibele prijzen
  • Pure energie: Hoge welkomstkorting
  • Powerpeers: Zelf verbruik in de gaten houden
  • Delta: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder in Ginnum heet Liander. Bovendien calculeert de Gasunie individuele tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door zijn leidingen. Gemeente Ferwerderadiel vinden we terug in gasregio 4. Dit houdt in een opslag van €0,00 per M3.

Feiten over Ginnum

  • Provincie: Friesland
  • Gemeente: Ferwerderadiel
  • Regionummer: 0519
  • Aantal bewoners: 8701
  • Hoofdpostcode: 9174
  • Wijk: Bouwstreek

Gegevens over Energieprijzen

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 4
  • Gastarief M3: €0,7535
  • Stroomtarief kwh: €0,2117
  • Gem. gasverbruik: 1.504 M3
  • Gem. stroomverbruik: 2.640 kWh
energie-vergelijken-ginnum

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie snel afhandelen.

  1. Beschrijf jouw wensen

    Als eerste de basisinfo. Dit zijn aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

  2. Voer energieverbruik in

    Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Ginnum ligt dat gemiddeld op circa 1.504 m3 en 2.640 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen jouw energierekening.

  3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

    Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

  4. Vergelijk energieleveranciers

    Er volgt nu een tabel met alle grote maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement vind jij informatie zoals type stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ginnum, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensen.

  5. Ga overstappen via internet

    Een interessante kortingsactie gespot? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de leverancier. Zoals www.greenchoice.nl of www.qwint.nl. De nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Ginnum


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €315 besparen. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.nl vind je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

  • Bezuinigtip 1: let op het energielabel
  • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
  • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
  • Bespaartip 4: de gevels isoleren.
  • Bespaartip 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ginnum. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ginnum. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw geselecteerde maatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Essent, Budget Energie en Fenor. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.anode.nl, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ginnum vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ginnum en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Ginnum

Tal van energiemaatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Ginnum. Echter zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de selectie “100% groene stroom uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Ginnum vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Ferwerderadiel kennen we meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9174. Als inwoner van wijk Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02 kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Friesland energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

  • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
  • Zelf opwekken met zonnepanelen
  • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
  • Zonneboiler installeren
  • Het huis verwarmen met een biomassaketel
  • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl. Bekijk details over Engie overstappen.