Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Zeijerveen

Op je gemak energie vergelijken in Zeijerveen? Geholpen door www.energiehunter.nl ontdek je supersnel alle erkende maatschappijen als o.a. Vattenfall en Vandebron. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Zeijerveen het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je op Energiehunter.nl handige info over thema’s zoals energiebelastingen en vaste en variabele tarieven. Voorts geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Assen (www.assen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7212
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2230
Gemiddeld verbruik: 1.659 m3 en 2.928 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

  • Alle erkende organisaties eenvoudig vergelijken
  • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
  • Gemiddelde besparing van € 345,00.

Gemakkelijk overstappen

  • Binnen mum van tijd overgestapt
  • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
  • Gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zeijerveen?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Zeijerveen. Van NLE tot bijvoorbeeld Oxxio, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 40 aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zeijerveen is voor jouw situatie? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Via de vergelijkingstool check je snel de goedkoopste energieleverancier van Zeijerveen, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in de tarievenvergelijker vind je probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Zeijerveen

  • Vattenfall: Blijven Loont-korting
  • Essent: Goede welkomstbonus
  • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
  • Greenchoice: Altijd bereikbaar
  • Budget Energie: Met praktische energie-bespaartips
  • NLE: Goede klantenservice
  • Energiedirect.nl: Handige website
  • Engie: Persoonlijk energieadvies
  • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
  • Pure energie: Hoge overstapkorting
  • Powerpeers: Inzicht in energiegebruik
  • Delta: Goede welkomstkorting

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van leveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders service verlenen. Elke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder in Zeijerveen is Enexis. Daarnaast heeft de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het gastransport via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Assen valt in de gasregio 4, 8. Dit houdt in een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten en cijfers Zeijerveen

  • Provincie: Drenthe
  • Gemeente: Assen
  • Netnummer: 0592
  • Aantal inwoners: 67061
  • Hoofdpostcode: 9489
  • Populaire wijk: Assen

Energieprijzen in de regio

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 4, 8
  • Gastarief M3: €0,7212
  • Stroomtarief kwh: €0,2230
  • Gem. gasverbruik: 1.659 M3
  • Gem. stroomverbruik: 2.928 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-zeijerveen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie binnen 10 minuten.

  1. Situatieschets

    Begin met jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en adres (postcode).

  2. Voer energieverbruik in

    Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Zeijerveen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.659 m3 en nog eens 2.928 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze details bepalen de kosten van energie.

  3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

    Voorbeelden zijn groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

  4. Tarieven vergelijken

    Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk pakket zoek je data als herkomst van stroom en gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Zeijerveen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw budget.

  5. Overstappen zonder problemen

    Een passende leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.powerpeers.nl + www.vastelastenbond.nl. De betreffende energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Zeijerveen


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €395 winst geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

  • Advies 1: ventileer kort en bewust
  • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
  • Bespaartip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
  • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
  • Bespaaradvies 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zeijerveen. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zeijerveen. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste leverancier. Bedrijven als Energiedirect, Powerpeers en ook Energie VanOns. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vattenfall.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zeijerveen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zeijerveen en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Zeijerveen

Veel organisaties leveren onderhand groene stroom in Zeijerveen. Op dit front is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit Nederland”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Zeijerveen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Assen zien we vele acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9489. In wijk Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied kan je soms relatief goedkoop meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Drenthe eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

  • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
  • Zonnepanelen integreren
  • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
  • Zonneboiler plaatsen
  • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
  • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, independer.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Doorzoek informatie over Essent abonnementen.