Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nieuwaal

Eenvoudig energie vergelijken in Nieuwaal? Met behulp van deze website achterhaal je eenvoudig alle interessante energiebedrijven als Pure Energie en Vandebron. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Nieuwaal de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en verschillende contractsoorten. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zaltbommel (www.zaltbommel.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7552
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2245
Gemiddeld verbruik: 1.450 m3 en 3.070 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Makkelijk vergelijken

  • Alle populaire leveranciersonder elkaar
  • Alle aanbiedingen in één overzicht
  • Besparing loopt op tot € 375,00.

Zonder problemen overstappen

  • Eenvoudig zelf online afsluiten
  • Standaard 14 dagen bedenktijd
  • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap



Wat zijn de beste energieleveranciers in Nieuwaal?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Nieuwaal. Dat gaat van Powerpeers tot aan Essent, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik tellen we ruim 55 bedrijven. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden! Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwaal is die past bij jouw verbruik? Geef snel de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Nieuwaal, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Via filteren in de Energiehunter achterhalen jullie moeiteloos een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Nieuwaal

  • Vattenfall: Eigen account
  • Essent: Scherpe welkomstkorting
  • Eneco: Ook met zonnepanelen
  • Greenchoice: Hoge welkomstbonus
  • Budget Energie: Meerdere contracten
  • NLE: Aantrekkelijke korting
  • Energiedirect.nl: Scherpe welkomstkorting
  • Engie: Transparante prijzen
  • Oxxio: Zelf termijnbedrag wijzigen
  • Pure energie: Eigen account
  • Powerpeers: Meerdere contracten
  • Delta: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder in Nieuwaal is Liander. Daarnaast hanteert de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Zaltbommel valt onder gasregio 1. Dat betekent een toeslag van €0,00518 per M3.

Feiten en cijfers Nieuwaal

  • Provincie: Gelderland
  • Gemeente: Zaltbommel
  • Regionummer: 0418
  • Bewoners: 27543
  • Centrale postcode: 5313
  • Lokale wijk: Zaltbommel

Gegevens over Energieprijzen

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 1
  • Gastarief M3: €0,7552
  • Stroomtarief kwh: €0,2245
  • Gem. gasverbruik: 1.450 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.070 kWh
energie-vergelijken-nieuwaal

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online overstappen van energie snel afhandelen.

  1. Verstrek je adresgegevens

    Start met de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

  2. Vul energieverbruik in

    Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Nieuwaal ligt dat gemiddeld op circa 1.450 m3 & 3.070 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

  3. Kies type energie en de contractlooptijd.

    Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. In de regel kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

  4. Energieleveranciers vergelijken

    Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle contracten tref je info over type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nieuwaal, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

  5. Overstappen zonder problemen

    Een actuele kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.eneco.nl en ook www.leonzeewolde.nl. De door jou gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Nieuwaal


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €390 opleveren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

  • Praktische tip 1: let op het energielabel
  • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
  • Advies 3: was met waterbesparing
  • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
  • Bespaartip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Nieuwaal. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Nieuwaal. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere Essent, Budget Energie + Huismerk energie. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.budgetenergie.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nieuwaal vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Nieuwaal en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Nieuwaal

De meeste energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Nieuwaal. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker weten “100% groene stroom uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Nieuwaal vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Zaltbommel zien we verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5313. In wijk Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert kan je steeds vaker vrij voordelig bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

  • Spouw-, vloer- en dakisolatie
  • Integreren van zonnepanelen
  • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
  • Zonneboiler installeren
  • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
  • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Doorzoek informatie over Essent overstappen in april 2024.