Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Winterswijk Woold

Gemakkelijk energie vergelijken in Winterswijk Woold? Met behulp van de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent en Vandebron. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Winterswijk Woold de scherpste prijs kan bieden. Verder check je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Verder vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Winterswijk (www.winterswijk.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7694
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2387
Gemiddeld verbruik: 1.421 m3 en 3.132 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

  • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
  • Alle prijzen volledig up to date
  • Jouw besparing loopt op tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

  • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
  • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
  • Gratis overstappen zonder zorgen



Wat zijn de beste energieleveranciers in Winterswijk Woold?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Winterswijk Woold. Dat gaat van Vandebron tot aanbieders zoals Oxxio, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag zijn het zo’n 60 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Liander. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiehunter toe te passen. Bekijken welke energiebedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Winterswijk Woold is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! D.m.v onze vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Winterswijk Woold, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter vindt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Winterswijk Woold

  • Vattenfall: Hoge overstapkorting
  • Essent: Uitstekende klantenservice
  • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
  • Greenchoice: Goede overstapbonus
  • Budget Energie: Transparant en eerlijk
  • NLE: Ook flexibele prijzen
  • Energiedirect.nl: Online facturen bekijken
  • Engie: Beoordeeld met een 8.4
  • Oxxio: Eigen account
  • Pure energie: De allergroenste energie
  • Powerpeers: Hoge overstapkorting
  • Delta: Hoge cashback

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder in Winterswijk Woold betreft Liander. Vervolgens neemt de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door zijn leidingen. Gemeente Winterswijk hoort bij gasregio 1. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00518 per M3.

Kerngegevens Winterswijk Woold

Samenstelling van de energieprijzen

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 1
  • Gastarief M3: €0,7694
  • Stroomtarief kwh: €0,2387
  • Gem. gasverbruik: 1.421 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.132 kWh
energie-vergelijken-winterswijk-woold

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in 5 minuten.

  1. Specificeer jouw situatie

    Start met je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

  2. Kies verbruik

    Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Winterswijk Woold gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.421 m3 plus 3.132 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben effect op de kosten van energie.

  3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

    Daarbij kun je denken aan groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Wat betreft looptijd kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Dikwijls is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

  4. Energiecontracten vergelijken

    In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van elk pakket bekijk jij specificaties met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Winterswijk Woold, en de eventuele korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

  5. Stap online over

    Een geschikte korting gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.nl en www.unitedconsumers.com. De nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Winterswijk Woold


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €390 bonus betekenen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand profiteer je van 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

  • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
  • Praktische tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
  • Praktische tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
  • Advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
  • Bespaartip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Winterswijk Woold. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En misschien krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Winterswijk Woold. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert je betreffende energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste maatschappij. Denk aan Oxxio, Delta en Innova energie. Tevens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van Energiehunter.nl tref je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.eon.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Winterswijk Woold vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Winterswijk Woold en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Winterswijk Woold

Bijna alle energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Winterswijk Woold. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Winterswijk Woold vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Winterswijk zien we diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7108. Wanneer je woont in wijk Stad, Land kan je soms met financiële bonussen participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

  • Het huis isoleren
  • Woning met zonnepanelen
  • Gasloos wonen met de warmtepomp
  • Integreren van de zonneboiler
  • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
  • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Bekijk details over Powerpeers afsluiten in april 2024.