Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Nigtevecht

Eenvoudig energie vergelijken in Nigtevecht? Middels onze website doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Budget Energie. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Nigtevecht voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je via de energievergelijker praktische info over onderwerpen zoals energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Stichtse Vecht (www.stichtsevecht.nl)
Netbeheerder:Stedin
Gasregio3
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7638
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2389
Gemiddeld verbruik: 1.193 m3 en 3.036 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

  • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
  • Actuele tarieven van de leveranciers
  • Bespaar jaarlijks tot wel € 405,00.

Zonder problemen overstappen

  • Supersnel online geregeld
  • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
  • Geen moment zonder stroom of gas



Welke energieleverancier kiezen in Nigtevecht?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Nigtevecht. Van GreenChoice tot Vattenfall, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag zijn het zo’n 50 energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Stedin. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan jij onze vergelijker gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nigtevecht is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energietarievenvergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Nigtevecht, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filters in onze vergelijker ontdek jij zonder problemen een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nigtevecht

  • Vattenfall: Scherpe welkomstkorting
  • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
  • Eneco: Speciale Eneco app
  • Greenchoice: Klantvriendelijkste energieleverancier
  • Budget Energie: Hoge cashback
  • NLE: Hoge welkomstbonus
  • Energiedirect.nl: Altijd scherpe acties
  • Engie: Aantrekkelijke overstapbonus
  • Oxxio: Altijd scherpe acties
  • Pure energie: Stroom uit eigen windprojecten
  • Powerpeers: Aantrekkelijke overstapbonus
  • Delta: Goede overstapkorting

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Nigtevecht heet Stedin. Tevens gebruikt de Gasunie individuele tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Stichtse Vecht hoort bij gasregio 3. Dat vloeit voort in een verhoging van €0,00865 per M3.

Facts and figures Nigtevecht

  • Provincie: Utrecht
  • Gemeente: Stichtse Vecht
  • (Net) nummer: 0294
  • Aantal bewoners: 64061
  • Postcode: 1393
  • Wijk: Maarssen

Actuele Energieprijzen

  • Netbeheerder: Stedin
  • Gasregio: 3
  • Gastarief M3: €0,7638
  • Stroomtarief kwh: €0,2389
  • Gem. gasverbruik: 1.193 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.036 kWh
energie-vergelijken-nigtevecht

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie in een paar minuten.

  1. Geef woningdetails in

    Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

  2. Verbruik en type meter opgeven

    Voer het geschatte verbruik in. In Nigtevecht bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.193 m3 en 3.036 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

  3. Kies soort energie en contracttermijn.

    Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit NL of de EU. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Gewoonlijk is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

  4. Energieleveranciers vergelijken

    Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement lees jij gegevens aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Nigtevecht, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

  5. Regel online je overstap

    Een passende leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. O.a. www.greenchoice.nl en ook www.leonzeewolde.nl. De betreffende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nigtevecht


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €360 besparen. Evenwel, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

  • Praktische tip 1: een afwasteil gebruiken
  • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
  • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
  • Bezuinigtip 4: tochtstrips gebruiken.
  • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Nigtevecht. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Nigtevecht. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw aanstaande organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare aanbieder. Zoals Vattenfall, Powerpeers of Main energie. Daarna bepaal je de startdatum van het abonnement. Je aankomende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Via onze vergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.vandebron.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Nigtevecht vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Nigtevecht en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Nigtevecht

Een groot deel van de energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Nigtevecht. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies in dat geval het filter “Groene Energie uit Nederland”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Nigtevecht vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Stichtse Vecht onderscheiden we meerdere stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 1393. In en rondom wijk Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek kan je wellicht tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Utrecht de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

  • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
  • Huis met zonnepanelen
  • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
  • Zonneboiler installeren
  • Het laten plaatsen van een pelletkachel
  • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, gaslicht.com, easyswitch.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis. Lees verder alles over Pure Energie afsluiten in april 2024.