Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Lutjebroek

Direct energie vergelijken in Lutjebroek? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je probleemloos alle beschikbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Powerpeers & Eneco. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Lutjebroek de laagste prijs hanteert. Tevens check je via de energievergelijker handige info over zaken als tarieven en concrete energiebespaartips. Ook geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Stede Broec (www.stedebroec.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7499
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2110
Gemiddeld verbruik: 1.208 m3 en 2.717 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

  • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
  • Alle actuele prijzen in één overzicht
  • Besparing loopt op tot € 475,00.

Snel & simpel overstappen

  • Snel & eenvoudig online regelen
  • 2 weken wettelijke bedenktijd
  • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op



Wat zijn goede energieleveranciers in Lutjebroek?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Lutjebroek. Dit loopt van Pure Energie tot aanbieders zoals Oxxio, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 60 providers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Liander. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij bij ons terecht. Ontdekken welke energie-aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lutjebroek is in april 2024? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Middels de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lutjebroek, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Met behulp van de keuzevakjes in de tool achterhalen jullie zonder problemen een overeenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lutjebroek

  • Vattenfall: Korting tot € 250,-
  • Essent: Aantrekkelijke cashback
  • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
  • Greenchoice: Online account
  • Budget Energie: Met praktische energie-bespaartips
  • NLE: Ook modelcontracten
  • Energiedirect.nl: Hoge welkomstbonus
  • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
  • Oxxio: Online grip op je kosten
  • Pure energie: Groene energie uit Nederland
  • Powerpeers: Goede cashback
  • Delta: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders actief zijn. Elke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Lutjebroek betreft Liander. Bovendien gebruikt de Gasunie aparte tarieven per regio voor het transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente Stede Broec is ingedeeld in gasregio 1. Dit houdt in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Feiten over Lutjebroek

Samenstelling van de energieprijzen

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 1
  • Gastarief M3: €0,7499
  • Stroomtarief kwh: €0,2110
  • Gem. gasverbruik: 1.208 M3
  • Gem. stroomverbruik: 2.717 kWh
energie-vergelijken-lutjebroek

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in een paar minuten.

  1. Schets jouw situatie

    Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

  2. Kies verbruik

    Hoeveel energie verbruik jij? In Lutjebroek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.208 m3 + 2.717 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

  3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

    Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het verstandig om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

  4. Prijzen vergelijken

    Wat daarna komt is een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk abonnement tref jij data aangaande herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lutjebroek, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die past bij jouw zoekopdracht.

  5. Ga overstappen via internet

    Een mooie korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Onder andere www.oxxio.nl of natuurlijk www.eon.nl. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Lutjebroek


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 bonus betekenen. Maar, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bekijk jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

  • Bespaartip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
  • Bezuinigadvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
  • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
  • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
  • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lutjebroek. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lutjebroek. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw gekozen gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en neem een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Vandebron of natuurlijk Energieflex. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.nl, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lutjebroek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lutjebroek en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Lutjebroek

Tal van energieleveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Lutjebroek. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Lutjebroek vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Stede Broec onderscheiden we meerdere projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 1614, 1616. Als bewoner van wijk Wijk 00, Wijk 01 kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Noord-Holland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

  • Verschillende vormen van isoleren
  • Eigen stroom met zonnepanelen
  • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
  • Huis met zonneboiler
  • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
  • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Lees verder alles over Energiedirect overstappen in april 2024.