Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ravenswoud

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ravenswoud? Geholpen door deze website vind je probleemloos alle bekende maatschappijen als Pure Energie en Oxxio. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Ravenswoud de laagste prijs hanteert. Daarbij verzamel je via de energievergelijker uitgebreide informatie over zaken als o.a. energiebesparing in huis en tips om te besparen op energie. Bovendien vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ooststellingwerf (www.ooststellingwerf.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7295
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2144
Gemiddeld verbruik: 1.727 m3 en 3.050 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

  • Alle erkende aanbieders naast elkaar
  • All-in tarieven, geen verrassingen
  • Bespaar ieder jaar tot wel € 425,00.

Zonder problemen overstappen

  • Binnen mum van tijd overgestapt
  • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
  • Inclusief gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ravenswoud?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Ravenswoud. Dat loopt van Vandebron tot Energiedirect, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 55 energie aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Enexis. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ravenswoud is op dit moment? Voer hieronderde eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Ravenswoud, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! D.m.v filters in onze vergelijker achterhalen jullie probleemloos een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ravenswoud

  • Vattenfall: Exclusieve kortingen
  • Essent: Online facturen bekijken
  • Eneco: Goede overstapkorting
  • Greenchoice: Slim besparen in de app
  • Budget Energie: Zelf termijnbedrag wijzigen
  • NLE: Online meterstanden doorgeven
  • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
  • Engie: Altijd bereikbaar
  • Oxxio: Goede korting
  • Pure energie: Online grip op je kosten
  • Powerpeers: Eigen energiedashboard
  • Delta: Overzichtelijke contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder in Ravenswoud is Enexis. Daarbij verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport door het landelijke transportnet. Gemeente Ooststellingwerf valt onder gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een toeslag van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Stats & Facts Ravenswoud

Info over energieprijzen

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 4, 8
  • Gastarief M3: €0,7295
  • Stroomtarief kwh: €0,2144
  • Gem. gasverbruik: 1.727 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.050 kWh
energie-vergelijken-ravenswoud

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

  1. Specificeer jouw situatie

    Allereerste de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

  2. Voer energieverbruik in

    Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Ravenswoud bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.727 m3 en 3.050 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de energiekosten.

  3. Kies type energie en de contractlooptijd.

    Je hebt de keuze uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het slim om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

  4. Vergelijk leveranciers

    Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement zie jij informatie over soort stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ravenswoud, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

  5. Ga overstappen via internet

    Een geschikte leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.nl en ook www.vrijopnaam.nl. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ravenswoud


5 tips om minder energie te gebruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan wel €305 voordeel geven. Toch, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder lees je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

  • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
  • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
  • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
  • Bezuinigadvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
  • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Ravenswoud. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Vaak worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is het principe: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ravenswoud. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert de gekozen energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Zoals Energiedirect, Vandebron + Fenor. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.nl tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.oxxio.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ravenswoud vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ravenswoud en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Ravenswoud

Bijna alle maatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Ravenswoud. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit Nederland”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Ravenswoud vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Ooststellingwerf zijn er diverse stappen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8427. In en rondom wijk Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Drenthe de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

  • Isoleren en HR++ glas
  • Huis met zonnepanelen
  • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
  • Zonneboiler voor warm water
  • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
  • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, gaslicht.com of energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk info van Powerpeers vergelijken.