Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Huis ter Heide

Snel energie vergelijken in Huis ter Heide? Aan de hand van Energiehunter.nl vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare maatschappijen als Essent & Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Huis ter Heide de laagste prijs biedt. Daarnaast tref je via de Energiehunter bruikbare informatie over items als bijv. leveranciers en verschillende contractsoorten. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Noordenveld (www.gemeentenoordenveld.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7319
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2168
Gemiddeld verbruik: 1.676 m3 en 3.174 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

  • Alle populaire organisaties naast elkaar
  • Het beste contract voor jouw situatie
  • Bespaar ieder jaar tot wel € 465,00.

Gemakkelijk overstappen

  • Supersnel online geregeld
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Gratis overstappen zonder zorgen



Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Huis ter Heide?

Wij zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Huis ter Heide. Van Powerpeers tot Vattenfall, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 55 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Huis ter Heide is op dit moment? Voer eenvoudig de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Nederlander een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! D.m.v de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Huis ter Heide, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filters in de energievergelijker bekijk jij simpel en snel een energiecontract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Huis ter Heide

  • Vattenfall: Meer dan 2 miljoen klanten
  • Essent: Online grip op je kosten
  • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
  • Greenchoice: Zelf verbruik in de gaten houden
  • Budget Energie: Verschillende termijnen
  • NLE: Hoge overstapbonus
  • Energiedirect.nl: Tankey app
  • Engie: Altijd bereikbaar
  • Oxxio: Hoge cashback
  • Pure energie: Termijnbedrag zelf aanpassen
  • Powerpeers: Goede cashback
  • Delta: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de prijzen zijn anders per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder heeft eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder in Huis ter Heide heet Enexis. Daarbij verwerkt de Gasunie separate tarieven per regio voor het “vervoer” van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Noordenveld valt in de gasregio 4, 8. Dat resulteert in een bijdrage van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Huis ter Heide

  • Provincie: Drenthe
  • Gemeente: Noordenveld
  • Netnummer: 0592
  • Aantal inwoners: 31039
  • Postcode: 9336
  • Wijk: Roden

Info over energieprijzen

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 4, 8
  • Gastarief M3: €0,7319
  • Stroomtarief kwh: €0,2168
  • Gem. gasverbruik: 1.676 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.174 kWh
energie-vergelijken-huis-ter-heide

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

  1. Schets jouw situatie

    Als eerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

  2. Energieverbruik schatten

    Voer het geschatte verbruik in. Rondom Huis ter Heide gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1.676 m3 en 3.174 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de jaarlijkse energiekosten.

  3. Selecteer type energie en contractduur.

    Voorbeelden zijn groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Door de bank genomen is het verstandig om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

  4. Vergelijk energiecontracten

    Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij ieder pakket check je info als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Huis ter Heide, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw eisen.

  5. Overstappen zonder problemen

    Een populaire aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Denk aan www.oxxio.nl en www.cleanenergy.nl. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Huis ter Heide


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan wel €260 besparen. Desondanks, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

  • Tip 1: wassen op 30 graden
  • Bezuinigtip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
  • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
  • Bezuinigadvies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
  • Praktische tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Huis ter Heide. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Huis ter Heide. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt je gekozen gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste partij. Bedrijven als Essent, Pure Energie of Fenor. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.nl check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.nl, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Huis ter Heide vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Huis ter Heide en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Huis ter Heide

Tal van energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Huis ter Heide. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt foutief neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan het filter “Groene stroom uit Nederland”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Huis ter Heide vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Noordenveld zien we steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9336. Als bewoner van wijk Roden, Roden, Norg, Norg, Peize kan je vaak vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Drenthe hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

  • De woning op cruciale punten isoleren
  • Huis met zonnepanelen
  • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
  • Zonneboiler installeren
  • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
  • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, easyswitch.nl en energievergelijken.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl, consumind.nl. Doorzoek informatie over Powerpeers afsluiten in april 2024.