Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Opheusden

Op je gemak energie vergelijken in Opheusden? Geholpen door onze website vergelijk je probleemloos alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Powerpeers & Engie. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Opheusden prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je via de energievergelijker waardevolle informatie over thema’s zoals energieproblemen en uitleg over jouw energierekening. Voorts vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neder-Betuwe (www.nederbetuwe.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7514
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2207
Gemiddeld verbruik: 1.421 m3 en 3.132 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

  • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
  • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
  • Besparingen mogelijk tot wel € 425,00.

Zonder problemen overstappen

  • Je sluit het gemakkelijk zelf af
  • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
  • Geen moment zonder stroom of gas



Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Opheusden?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Opheusden. Dat loopt uiteen van Vandebron tot Engie, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 55 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de oplossing. Ontdekken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Opheusden voor jou is? Vul snel de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels de energievergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Opheusden, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker achterhaal jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Opheusden

  • Vattenfall: Grip op verbruik en de kosten
  • Essent: Online meterstand doorgeven
  • Eneco: Aantrekkelijke cashback
  • Greenchoice: Zon, wind, water en biomassa
  • Budget Energie: Online inzicht in verbruik
  • NLE: grootste onafhankelijke energieleverancier
  • Energiedirect.nl: Hoge korting
  • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
  • Oxxio: Oxxio App voor mobiel
  • Pure energie: Zelf een windmolen kiezen
  • Powerpeers: Hoge cashback
  • Delta: Hoge korting

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van leveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Opheusden heet Liander. Eveneens rekent de Gasunie verschillende tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Neder-Betuwe valt in de gasregio 1. Dat betekent een vergoeding van €0,00518 per M3.

Informatie over Opheusden

Energieprijzen in de regio

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 1
  • Gastarief M3: €0,7514
  • Stroomtarief kwh: €0,2207
  • Gem. gasverbruik: 1.421 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.132 kWh
energie-vergelijken-opheusden

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

  1. Voer persoonsgegevens in

    Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

  2. Voer energieverbruik in

    Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Opheusden is dat gemiddeld 1.421 m3 plus 3.132 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van energie.

  3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

    Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit Nederland of Europa. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Vaak is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

  4. Aanbieders vergelijken

    Wat daarna komt is een lijst met alle populaire energieleveranciers. Van elk contract vind je gegevens aangaande soort energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Opheusden, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

  5. Overstappen zonder problemen

    Een populaire leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.engie.nl en www.allure-energie.nl. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Opheusden


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan wel €265 opleveren. Maar, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

  • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
  • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
  • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
  • Tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
  • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Opheusden. Dan is de besparing het grootst. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Opheusden. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt je geselecteerde aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de voordeligste aanbieder. Denk aan Energiedirect, Vandebron of Energieflex. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van Energiehunter.nl achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.vandebron.nl, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Opheusden vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Opheusden en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Opheusden

De meeste maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Opheusden. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Opheusden vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Neder-Betuwe kennen we meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4043. Wanneer je woont in wijk Kesteren, Echteld, Dodewaard kan je steeds vaker vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Gelderland volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

  • Het huis isoleren
  • Woning met zonnepanelen
  • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
  • Woning met zonneboiler
  • De CV vervangen voor een biomassaketel
  • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk sites als pricewise.nl, overstappen.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, consumentenbond.nl. Bekijk info van Powerpeers kosten.