Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Hellum

Direct energie vergelijken in Hellum? Door gebruik te maken van deze website tref je eenvoudig alle erkende energie aanbieders. Je kunt denken aan Delta en Eneco. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Hellum de beste deal heeft! Ook verzamel je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Midden-Groningen (www.midden-groningen.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7262
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2526
Gemiddeld verbruik: 1.648 m3 en 2.619 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

  • Alle populaire providers onder elkaar
  • Je ziet direct wat het kost
  • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

  • Snel & eenvoudig online regelen
  • 14 kalenderdagen bedenktijd
  • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap



Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hellum?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hellum. Van Budget Energie tot een speler als Oxxio, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kun je kiezen uit circa 50 bedrijven. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Enexis. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hellum is in april 2024? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Echter, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via onze handige vergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Hellum, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door selecties in de Energiehunter check jij zonder problemen een overeenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hellum

  • Vattenfall: Goede cashback
  • Essent: Eigen account
  • Eneco: Hoge korting
  • Greenchoice: Duidelijke website
  • Budget Energie: Contact via chat
  • NLE: Aantrekkelijke welkomstkorting
  • Energiedirect.nl: Online account
  • Engie: Scherpe overstapbonus
  • Oxxio: Aantrekkelijke overstapkorting
  • Pure energie: Goede overstapkorting
  • Powerpeers: Goede welkomstkorting
  • Delta: Exclusieve kortingen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de kosten verschillen per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder in Hellum betreft Enexis. Eveneens neemt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas via haar netwerk. Gemeente Midden-Groningen vinden we terug in gasregio 4. Dat vloeit voort in een toeslag van €0,00 per M3.

Feiten en cijfers Hellum

Actuele Energieprijzen

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 4
  • Gastarief M3: €0,7262
  • Stroomtarief kwh: €0,2526
  • Gem. gasverbruik: 1.648 M3
  • Gem. stroomverbruik: 2.619 kWh
energie-vergelijken-hellum

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie vandaag nog geregeld.

  1. Voer persoonsgegevens in

    Natuurlijk de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

  2. Energieverbruik schatten

    Voer het geschatte verbruik in. In de regio Hellum is dat gemiddeld 1.648 m3 + 2.619 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

  3. Selecteer soort energie en contractduur.

    Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het verstandig om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

  4. Vergelijk energiecontracten

    Er volgt nu de totaallijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk abonnement check je info m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hellum, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

  5. Zonder hulp overstappen

    Een passende kortingsactie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.nle.nl of www.allure-energie.nl. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Hellum


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 bonus betekenen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

  • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
  • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
  • Advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
  • Praktische tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
  • Advies 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hellum. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Hellum. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bedrijven als Eneco, Delta of natuurlijk E-on. Ook selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van Energiehunter.nl check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.delta.nl, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hellum vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hellum en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Hellum

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Hellum. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene Energie uit Nederland”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Hellum vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Midden-Groningen bestaan er diverse plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9627. In huizenbezitter in wijk Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03 kan je wellicht extra voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Groningen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

  • Isolatie van de woning en dubbel glas
  • Eigen stroom met zonnepanelen
  • Een eigen warmtepomp aanschaffen
  • Plaatsen van een zonneboiler
  • Plaatsen van een biomassaketel
  • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, independer.nl, overstappen.nl, easyswitch.nl of energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Oxxio afsluiten in april 2024.