Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Eygelshoven

Snel energie vergelijken in Eygelshoven? Via onze vergelijker vind je moeiteloos alle relevante maatschappijen zoals Essent en Eneco. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Eygelshoven de scherpste prijs kan bieden. Tevens verzamel je op deze website praktische informatie over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en uitleg over jouw energierekening. Bovendien verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kerkrade (www.kerkrade.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7850
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2320
Gemiddeld verbruik: 1.571 m3 en 3.279 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Moeiteloos vergelijken

  • Alle providers in een overzicht
  • Alle prijzen volledig up to date
  • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Gemakkelijk overstappen

  • In 3 minuten online regelen
  • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
  • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap



Wat zijn de beste energieleveranciers in Eygelshoven?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Eygelshoven. Dat gaat van GreenChoice tot Vattenfall, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 55 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Enexis. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de oplossing. Bekijken welke maatschappijen actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eygelshoven is? Geef snel de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Eygelshoven, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de energievergelijker vindt men moeiteloos een energieproduct dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Eygelshoven

  • Vattenfall: Exclusieve kortingen
  • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
  • Eneco: Aantrekkelijke korting
  • Greenchoice: Ook flexibele prijzen
  • Budget Energie: Goede korting
  • NLE: Duidelijke website
  • Energiedirect.nl: Handige website
  • Engie: Scherpe welkomstbonus
  • Oxxio: Goede klantenservice
  • Pure energie: Met praktische energie-bespaartips
  • Powerpeers: Ook met zonnepanelen
  • Delta: Aantrekkelijke overstapkorting

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei beheerders service verlenen. Elke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Eygelshoven betreft Enexis. Eveneens heeft de Gasunie specifieke tarieven per regio als vergoeding voor het gastransport via haar leidingnet. Gemeente Kerkrade maakt deel uit van de gasregio 5. Dat betekent een toeslag van €0,01366 per M3.

Kerngegevens Eygelshoven

  • Provincie: Limburg
  • Gemeente: Kerkrade
  • (Net) nummer: 045
  • Aantal inwoners: 46023
  • Hoofdpostcode: 6469
  • Veel gezochte wijk: Kerkrade-West

Energieprijzen in de regio

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 5
  • Gastarief M3: €0,7850
  • Stroomtarief kwh: €0,2320
  • Gem. gasverbruik: 1.571 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.279 kWh
energie-vergelijken-eygelshoven

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie in 5 minuten.

  1. Beschrijf jouw wensen

    Begin met de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

  2. Voer energieverbruik in

    Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Eygelshoven is dat gemiddeld 1.571 m3 plus 3.279 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

  3. Selecteer type energie en de looptijd.

    Voorbeelden zijn groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. In de regel loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

  4. Energiecontracten vergelijken

    Wat daarna komt is een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder contract zoek je informatie met betrekking tot type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Eygelshoven, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

  5. Regel online je overstap

    Een geschikte actie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.nl en www.cleanenergy.nl. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Eygelshoven


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €355 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

  • Tip 1: isoleer CV-leidingen
  • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
  • Advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
  • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
  • Bezuinigtip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Eygelshoven. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Eygelshoven. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw geselecteerde energie-aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Essent, Budget Energie en ook Vrijopnaam. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. De aanstaande organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.budgetenergie.nl, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Eygelshoven vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Eygelshoven en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Eygelshoven

Bijna alle leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Eygelshoven. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen uit Nederland”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Eygelshoven vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Kerkrade bestaan er tegenwoordig diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6464, 6469, 6470, 6471. Wanneer je woont in wijk Kerkrade-West, Kerkrade-Oost, Kerkrade-Noord kan je vaak extra voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

  • Isolatie van de woning
  • Integreren van zonnepanelen
  • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
  • Installeren van een zonneboiler
  • Een eigen biomassaketel aanschaffen
  • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis, sloopdecrisis.nl. Bekijk info van Essent overstappen in april 2024.