Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Markelo

Eenvoudig energie vergelijken in Markelo? Met behulp van Energiehunter.nl doorzoek je overzichtelijk alle bekende maatschappijen zoals Pure Energie & Engie. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Markelo prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op onze website nuttige informatie informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld stroomtarieven en de slimme meter. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hof van Twente (www.hofvantwente.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7216
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2253
Gemiddeld verbruik: 1.500 m3 en 3.111 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

  • Alle landelijke providers bij elkaar
  • Alle aanbiedingen in één overzicht
  • Enorme besparingen tot wel € 330,00.

Probleemloos overstappen

  • In 3 minuten online regelen
  • 14 kalenderdagen bedenktijd
  • De overstap regelt de nieuwe leverancier



Wat zijn populaire energieleveranciers in Markelo?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Markelo. Dit varieert van Pure Energie tot Vattenfall, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag kun je kiezen uit circa 60 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden! Weten welke organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Markelo is voor jouw verbruik? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Markelo, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filteren in onze vergelijker detecteren jullie simpel en snel een energiecontract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Markelo

  • Vattenfall: Transparante prijzen
  • Essent: Eigen energiepakket samenstellen
  • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
  • Greenchoice: Scherpe cashback
  • Budget Energie: Online facturen bekijken
  • NLE: Hoge overstapbonus
  • Energiedirect.nl: Inzicht in energiegebruik
  • Engie: Grip op verbruik en de kosten
  • Oxxio: Scherpe korting
  • Pure energie: Aantrekkelijke overstapkorting
  • Powerpeers: Goede overstapkorting
  • Delta: Ook flexibele prijzen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Markelo heet Enexis. Daarbij verwerkt de Gasunie specifieke tarieven per regio voor het toevoeren van gas door het landelijke transportnet. Gemeente Hof van Twente valt in de gasregio 4, 8. Dat vloeit voort in een vergoeding van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Kerngegevens Markelo

  • Provincie: Overijssel
  • Gemeente: Hof van Twente
  • Regionummer: 0547
  • Aantal bewoners: 34881
  • Hoofdpostcode: 7475
  • Lokale wijk: Goor

Actuele Energieprijzen

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 4, 8
  • Gastarief M3: €0,7216
  • Stroomtarief kwh: €0,2253
  • Gem. gasverbruik: 1.500 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.111 kWh
energie-vergelijken-markelo

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos overstappen van energie in 5 minuten.

  1. Schets jouw situatie

    Start met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

  2. Energieverbruik schatten

    Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Markelo is dat gemiddeld 1.500 m3 + 3.111 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden het energietarief.

  3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

    Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Normaal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

  4. Energiecontracten vergelijken

    Wat volgt is de totaallijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Van ieder contract zoek je voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Markelo, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

  5. Stap online over

    Een actuele korting gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Onder andere www.vandebron.nl of natuurlijk www.eon.nl. Jouw nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Markelo


Vijf praktische energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €275 bonus betekenen. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

  • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
  • Bespaartip 2: zet de koelkast precies waterpas.
  • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
  • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
  • Tip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Markelo. Zo realiseer je de hoogste besparing. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Markelo. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt jouw aankomende gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Energiedirect, Vandebron + Qwint. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij www.energiehunter.nl achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.vrijopnaam.nl, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Markelo vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Markelo en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Markelo

Het merendeel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Markelo. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit Nederland”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Markelo vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Hof van Twente bestaan er tegenwoordig diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7475. In wijk Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo kan je wellicht heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Overijssel helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

  • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
  • Zonnepanelen integreren
  • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
  • Huis met zonneboiler
  • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
  • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk pricewise.nl, easyswitch.nl, gaslicht.com, independer.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Bekijk ook Eneco overstappen in april 2024.