Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Steensel

Snel energie vergelijken in Steensel? Aan de hand van de Energiehunter ontdek je gemakkelijk alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan Vattenfall en Eneco. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Steensel de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je op deze website belangrijke informatie over zaken zoals energiebelastingen en slimme thermostaten. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Eersel (www.eersel.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio5, 9
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7755
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2488
Gemiddeld verbruik: 1.438 m3 en 3.395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

  • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
  • Wij slaan geen persoonsgegevens op
  • Besparing loopt op tot € 395,00.

Moeiteloos overstappen

  • In 3 minuten online regelen
  • Standaard 14 dagen bedenktijd
  • De overstap regelt de nieuwe leverancier



Wat zijn populaire energieleveranciers in Steensel?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Steensel. Dit varieert van Pure Energie tot een speler als Essent, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag zijn het zo’n 60 aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Enexis. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steensel is voor jouw verbruik? Geef hieronderde benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de energietarievenvergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Steensel, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in onze vergelijker check jij eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Steensel

  • Vattenfall: Aantrekkelijke welkomstbonus
  • Essent: Hoge cashback
  • Eneco: Duidelijke website
  • Greenchoice: Online meterstanden doorgeven
  • Budget Energie: Online account
  • NLE: Grip op verbruik en de kosten
  • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
  • Engie: Aantrekkelijke welkomstbonus
  • Oxxio: Eigen termijnbedrag kiezen
  • Pure energie: Aantrekkelijke korting
  • Powerpeers: Verschillende termijnen
  • Delta: Duidelijke website

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder in Steensel heet Enexis. Vervolgens rekent de Gasunie wisselende tarieven per regio voor logistieke kosten van gas door haar leidingnetwerk. Gemeente Eersel valt in de gasregio 5, 9. Dit komt overeen met een opslag van €0,01024 tot €0,01366 per M3.

Feiten over Steensel

  • Provincie: Noord-Brabant
  • Gemeente: Eersel
  • (Net) nummer: 0497
  • Aantal inwoners: 18551
  • Postcodegebied: 5524
  • Veel gezochte wijk: Eersel

Gegevens over Energieprijzen

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 5, 9
  • Gastarief M3: €0,7755
  • Stroomtarief kwh: €0,2488
  • Gem. gasverbruik: 1.438 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.395 kWh
energie-vergelijken-steensel

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk overstappen van energie direct regelen.

  1. Beschrijf je privésituatie

    Start met jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

  2. Verbruik en type meter opgeven

    Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Steensel bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.438 m3 en nog eens 3.395 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

  3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

    Je hebt de keuze uit groene stroom (NL of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Ten aanzien van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Doorgaans is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

  4. energie aanbieders vergelijken

    Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk contract check je data zoals type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Steensel, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw wensen.

  5. Zelf je overstap regelen

    Een passende actie beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energie-onderneming. O.a. www.pure-energie.nl of www.huismerkenergie.nl. Jouw aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Steensel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €355 rendement bieden. Maar, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

  • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
  • Bespaaradvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
  • Praktisch advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
  • Bespaartip 4: spouwmuren isoleren.
  • Bezuinigtip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Steensel. Zodoende is de besparing het grootst. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Veelal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak is er sprake van een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Steensel. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt de aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare maatschappij. Onder andere Eneco, Budget Energie of Allure energie. Tevens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van Energiehunter.nl bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eon.nl, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Steensel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Steensel en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Steensel

Het gros van de aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Steensel. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Steensel vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Eersel onderscheiden we nogal wat opdrachten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5524. Als bewoner van wijk Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel kan je soms heel gunstig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Noord-Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

  • Het huis isoleren
  • Zonnepanelen installeren
  • Het huis verwarmen met een warmtepomp
  • Zonneboiler aanschaffen
  • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
  • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, overstappen.nl of energievergelijken.nl, consumind.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl. Lees verder alles over Essent.