Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Schalkhaar

Zonder problemen energie vergelijken in Schalkhaar? Geholpen door Energiehunter.nl vind je gemakkelijk alle erkende bedrijven als bijvoorbeeld Vattenfall en Vandebron. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Schalkhaar de scherpste prijs kan bieden. Tevens check je via de energievergelijker belangrijke info over zaken zoals leveranciers en info over een energieneutrale woning. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Deventer (www.deventer.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,7204
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,2241
Gemiddeld verbruik: 1.455 m3 en 3.049 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

  • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
  • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
  • Besparingen mogelijk tot wel € 480,00.

Probleemloos overstappen

  • Eenvoudig zelf online afsluiten
  • Recht op 14 dagen bedenktijd
  • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap



Welke energieleveranciers zijn er in Schalkhaar?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Schalkhaar. Dat gaat van NLE tot Oxxio, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 50 energie aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij bij ons terecht. Weten welke gas & stroom organisaties actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schalkhaar is? Geef vlug jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Schalkhaar, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door jouw input in de energievergelijker achterhaal jij probleemloos een energie-abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Schalkhaar

  • Vattenfall: Goede overstapbonus
  • Essent: Tot €50 vriendenvoordeel
  • Eneco: Duidelijke website
  • Greenchoice: Duidelijke website
  • Budget Energie: Ook flexibele prijzen
  • NLE: Eenvoudig verbruik inzien
  • Energiedirect.nl: Ook met zonnepanelen
  • Engie: Overzichtelijke contracten
  • Oxxio: Duidelijke website
  • Pure energie: De groenste van Nederland
  • Powerpeers: Met opwekkersvergoeding
  • Delta: Goede klantenservice

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder in Schalkhaar heet Enexis. Daarnaast calculeert de Gasunie wisselende tarieven per regio voor het toevoeren van gas via het speciale leidingnetwerk. Gemeente Deventer is ingedeeld in gasregio 4, 8. Dit komt overeen met een verhoging van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Facts and figures Schalkhaar

  • Provincie: Overijssel
  • Gemeente: Deventer
  • (Regio) nummer: 0570
  • Aantal bewoners: 98869
  • Hoofdpostcode: 7433
  • Populaire wijk: Binnenstad

Info over energieprijzen

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 4, 8
  • Gastarief M3: €0,7204
  • Stroomtarief kwh: €0,2241
  • Gem. gasverbruik: 1.455 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.049 kWh
energie-vergelijken-schalkhaar

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie snel afhandelen.

  1. Beschrijf je privésituatie

    Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en adres (postcode).

  2. Verbruik en type meter opgeven

    Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Schalkhaar ligt dit gemiddeld op 1.455 m3 en 3.049 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze details werken door in de kosten van energie.

  3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

    Denk dan onder andere aan groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Rondom abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

  4. energie aanbieders vergelijken

    Je ziet nu een lijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle pakketten tref jij info met betrekking tot type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Schalkhaar, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

  5. Zelf je overstap regelen

    Een populaire korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.powerpeers.nl of www.anode.nl. De nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Schalkhaar


5 handige energiebespaartips

Overstappen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €355 korting realiseren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters vind je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Nederlander kan toepassen.

  • Tip 1: niet alle radiatoren open zetten
  • Praktische tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
  • Advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
  • Bezuinigtip 4: het dak isoleren.
  • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Schalkhaar. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Schalkhaar. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Zoals Energiedirect, Vandebron of natuurlijk Allure energie. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals energie.vanons.org, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Schalkhaar vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Schalkhaar en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Schalkhaar

Het gros van de maatschappijen bieden momenteel groene stroom in Schalkhaar. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval het filter “Groene Energie uit Nederland”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Schalkhaar vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Deventer kennen we allerlei initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7433. In en rondom wijk Binnenstad, De Hoven, Zandweerd, Voorstad, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Rivierenwijk en Bergweide, Colmschate-Noord, Colmschate-Vijfhoek, Colmschate-Zuid, Diepenveen, Schalkhaar, Okkenbroek, Lettele, Bathmen kan je vaak met financiële bonussen meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Overijssel eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

  • Verschillende vormen van isoleren
  • Zonnepanelen aanschaffen
  • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
  • Zonneboiler plaatsen
  • Het laten plaatsen van een pelletkachel
  • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek pricewise.nl, gaslicht.com, overstappen.nl, independer.nl en energievergelijken.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Eneco afsluiten in mei 2024.