Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Ruinerwold

Eenvoudig energie vergelijken in Ruinerwold? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle interessante energie aanbieders zoals Delta en Vandebron. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Ruinerwold prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je via de energievergelijker handige info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en info over duurzame energie. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: De Wolden (www.dewolden.nl)
Netbeheerder:Enexis
Gasregio4, 8
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7269
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2118
Gemiddeld verbruik: 1.727 m3 en 3.174 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

  • Alle erkende leveranciersbij elkaar
  • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
  • Bespaar ieder jaar tot wel € 430,00.

Gemakkelijk overstappen

  • Je sluit het gemakkelijk zelf af
  • 14 kalenderdagen bedenktijd
  • Overstap wordt volledig voor jou geregeld



Welke energieleverancier kiezen in Ruinerwold?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ruinerwold. Dit loopt van Delta tot aanbieders zoals Engie, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 is het aanbod ongeveer 55 bedrijven. Deze lopen allemaal via de infrastructuur van Enexis. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze vergelijker gebruiken. Weten welke leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ruinerwold voor jou is? Voer snel de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door middel van onze vergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ruinerwold, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties maken in de tool bekijkt men probleemloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ruinerwold

  • Vattenfall: Ook voor stadswarmte
  • Essent: Goede welkomstkorting
  • Eneco: Scherpe cashback
  • Greenchoice: Hoge welkomstkorting
  • Budget Energie: Uitstekende klantenservice
  • NLE: Eerlijk over groen
  • Energiedirect.nl: Alles direct online regelen
  • Engie: Hoge overstapkorting
  • Oxxio: Online facturen bekijken
  • Pure energie: Ook flexibele prijzen
  • Powerpeers: Scherpe korting
  • Delta: Aantrekkelijke cashback

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van energieleveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder in Ruinerwold betreft Enexis. Vervolgens neemt de Gasunie aparte tarieven per regio als toeslag voor transport van gas over het landelijke transportnet. Gemeente De Wolden valt onder gasregio 4, 8. Dit houdt in een aanvulling van €0,00 tot €0,00183 per M3.

Feiten over Ruinerwold

  • Provincie: Drenthe
  • Gemeente: De Wolden
  • (Regio) nummer: 0522
  • Inwoners: 23722
  • Postcodegebied: 7961
  • Lokale wijk: Zuidwolde

Energieprijzen in de regio

  • Netbeheerder: Enexis
  • Gasregio: 4, 8
  • Gastarief M3: €0,7269
  • Stroomtarief kwh: €0,2118
  • Gem. gasverbruik: 1.727 M3
  • Gem. stroomverbruik: 3.174 kWh
energie-vergelijken-ruinerwold

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite overstappen van energie snel afhandelen.

  1. Situatieschets

    Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

  2. Kies verbruik

    Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Ruinerwold ligt dat gemiddeld op circa 1.727 m3 en 3.174 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken hebben invloed op het energietarief.

  3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

    Je kunt kiezen uit groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Omtrent prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel kan het uit om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

  4. Energiecontracten vergelijken

    In de volgende stap vind je een lijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk abonnement vind jij info als soort stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ruinerwold, en de welkomstbonus. Kies de partij die past bij jouw wensenpakket.

  5. Ga overstappen via internet

    Een interessante aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.oxxio.nl of natuurlijk www.eon.nl. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ruinerwold


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €375 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

  • Bezuinigtip 1: korter douchen
  • Praktische tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
  • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
  • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
  • Praktisch advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Ruinerwold. Daarna betaal je het minst voor je energie. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ruinerwold. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de betreffende energiemaatschappij het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste leverancier. Bedrijven als Energiedirect, Powerpeers + Energieflex. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.delta.nl, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ruinerwold vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ruinerwold en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ruinerwold

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Ruinerwold. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “Groen uit Nederland”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Ruinerwold vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente De Wolden kennen we nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7960, 7961, 7963. In huizenbezitter in wijk Zuidwolde, Alteveer, Kerkenveld, Drogteropslagen, Linde, Fort, Veeningen, Echten, Ruinen, Eursinge, Ansen, Ruinerwold, Koekange, De Wijk kan je vaak heel gunstig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Drenthe net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

  • Spouw-, vloer- en dakisolatie
  • Plaatsen van Zonnepanelen
  • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
  • Warm water via de zonneboiler
  • Een biomassaketel laten installeren
  • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of check sites van pricewise.nl, easyswitch.nl, overstappen.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, sloopdecrisis.nl, consumind.nl. Lees verder alles over Budget Energie prijzen.