Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Egmond aan Zee

Eenvoudig energie vergelijken in Egmond aan Zee? Dankzij de energievergelijker vind je eenvoudig alle erkende leveranciers als NLE en Eneco. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Egmond aan Zee het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over thema’s als stroomtarieven en info over een energieneutrale woning. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bergen Noord-Holland (www.bergen-nh.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio1
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7595
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2206
Gemiddeld verbruik: 1.171 m3 en 2.609 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

  • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
  • Geen addertjes onder het gras
  • Eenvoudig besparen tot wel € 280,00.

Eenvoudig overstappen

  • Binnen 5 minuten geregeld
  • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
  • Overstap wordt volledig uit handen genomen



Wat zijn populaire energieleveranciers in Egmond aan Zee?

We zien steeds meer energieleveranciers in Egmond aan Zee. Dat loopt van Powerpeers tot bijvoorbeeld Essent, de keuze is enorm. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 60 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Liander. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze tool de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Egmond aan Zee voor jou is? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de vergelijkingstool vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Egmond aan Zee, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van jouw input in de Energiehunter ontdek jij zonder problemen een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Egmond aan Zee

  • Vattenfall: Online inzicht in verbruik
  • Essent: Altijd bereikbaar
  • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
  • Greenchoice: Aantrekkelijke welkomstkorting
  • Budget Energie: Met mediamarkt actie
  • NLE: Hoge overstapkorting
  • Energiedirect.nl: Termijnbedrag zelf aanpassen
  • Engie: Goed voor milieu en portemonnee
  • Oxxio: Scherpe overstapbonus
  • Pure energie: Transparante prijzen
  • Powerpeers: Beste keus voor zonnepanelen
  • Delta: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder in Egmond aan Zee betreft Liander. Tevens rekent de Gasunie individuele tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Bergen Noord-Holland vinden we terug in gasregio 1. Dit houdt in een bijbetaling van €0,00518 per M3.

Facts and figures Egmond aan Zee

Actuele Energieprijzen

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 1
  • Gastarief M3: €0,7595
  • Stroomtarief kwh: €0,2206
  • Gem. gasverbruik: 1.171 M3
  • Gem. stroomverbruik: 2.609 kWh
energie-vergelijken-egmond-aan-zee

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie in 5 minuten.

  1. Beschrijf jouw wensen

    Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

  2. Schat jouw verbruik

    Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Egmond aan Zee ligt dit gemiddeld op 1.171 m3 & 2.609 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben effect op de kosten van energie.

  3. Kies type energie en de contractlooptijd.

    Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (NL of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Gewoonlijk is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

  4. Energie vergelijken

    Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Bij elk contract check jij gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Egmond aan Zee, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

  5. Stap online over

    Een mooie prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Bijv. www.powerpeers.nl en ook www.fenor.nl. Jouw toekomstige energieonderneming regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Egmond aan Zee


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €310 besparen. Desondanks, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

  • Bezuinigadvies 1: wassen op 30 graden
  • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
  • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
  • Advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
  • Bespaartip 5: korter douchen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts raden aan: maak een sport van het overstappen in Egmond aan Zee. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Egmond aan Zee. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je aankomende organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste energiemaatschappij. Onder andere Engie, Budget Energie en ook Qwint. Tevens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energiedirect.nl, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Egmond aan Zee vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Egmond aan Zee en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Egmond aan Zee

Veel maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Egmond aan Zee. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Egmond aan Zee vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Bergen Noord-Holland kennen we allerlei plannen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1930, 1931. In wijk Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Noord-Holland de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

  • Isolatie van de woning
  • Zonnepanelen integreren
  • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
  • Zonneboiler integreren
  • Gasloos wonen met de biomassaketel
  • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op pricewise.nl, gaslicht.com, independer.nl, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook Energiedirect kosten.