Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Stroobos

Gemakkelijk energie vergelijken in Stroobos? Middels onze website tref je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders. Je kunt denken aan Pure Energie & Engie. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Stroobos prijstechnisch het meest interessant is. Verder tref je op deze pagina bruikbare informatie over thema’s zoals onderwerpenen info over duurzame energie. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Achtkarspelen (www.grootegast.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,7596
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,2178
Gemiddeld verbruik: 1.613 m3 en 2.666 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

  • Alle bekende aanbieders naast elkaar
  • All-in tarieven, geen verrassingen
  • Jouw besparing loopt op tot wel € 390,00.

Snel overstappen

  • In enkele minuten overstappen
  • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
  • Gratis overstapservice

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Stroobos?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Stroobos. Dat gaat van Budget Energie tot een speler als Oxxio, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 50 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Liander. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij bij ons terecht. Bekijken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stroobos is? Vul moeiteloos de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Nederlander een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze prijzencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Stroobos, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filters in de Energiehunter bekijkt men probleemloos een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Stroobos

  • Vattenfall: Hulp bij elektrisch rijden
  • Essent: Speciale Essent App
  • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
  • Greenchoice: Online grip op je kosten
  • Budget Energie: Hoge overstapkorting
  • NLE: Eigen termijnbedrag kiezen
  • Energiedirect.nl: Duidelijke website
  • Engie: Scherpe overstapkorting
  • Oxxio: Transparant en eerlijk
  • Pure energie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
  • Powerpeers: Eigen termijnbedrag kiezen
  • Delta: Met opties voor salderen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige netbeheerder in Stroobos betreft Liander. Bovendien heeft de Gasunie aparte tarieven per regio voor het gastransport door haar leidingnetwerk. Gemeente Achtkarspelen valt in de gasregio 4. Dit mondt uit in een toeslag van €0,00 per M3.

Feiten en cijfers Stroobos

  • Provincie: Friesland
  • Gemeente: Achtkarspelen
  • (Regio) nummer: 0512
  • Aantal inwoners: 28007
  • Hoofdpostcode: 9872
  • Lokale wijk: Noord

Wat zijn de energieprijzen?

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 4
  • Gastarief M3: €0,7596
  • Stroomtarief kwh: €0,2178
  • Gem. gasverbruik: 1.613 M3
  • Gem. stroomverbruik: 2.666 kWh
energie-vergelijken-stroobos

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos overstappen van energie binnen 10 minuten.

  1. Schets jouw situatie

    Start met de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

  2. Type meter + verbruik invullen

    Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Stroobos bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1.613 m3 plus 2.666 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

  3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

    Zo worden zaken aangeboden als; groene (NL of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaal is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

  4. energie aanbieders vergelijken

    Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle abonnementen bekijk jij voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Stroobos, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

  5. Regel online je overstap

    Een interessante aanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. O.a. www.nle.nl + www.hvcgroep.nl. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Stroobos


5 tips om te besparen op energie

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €315 besparen. Toch, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter check je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

  • Tip 1: meer truien en dekens gebruiken
  • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
  • Bezuinigtip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
  • Praktische tip 4: radiatorfolie gebruiken.
  • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van Energiehunter.nl zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Stroobos. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Stroobos. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw geselecteerde maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe leverancier. Bijv. Vattenfall, Powerpeers of natuurlijk Energie VanOns. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van Energiehunter.nl bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.vastelastenbond.nl, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Stroobos vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Stroobos en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Stroobos

Het merendeel van de leveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Stroobos. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten NL wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Stroobos vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Achtkarspelen zijn er verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9871, 9872. In wijk Noord, Centrum, Zuid kan je steeds vaker relatief goedkoop meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Friesland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

  • Isolatie van de woning en dubbel glas
  • Eigen stroom met zonnepanelen
  • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
  • Zonneboiler in de woning
  • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
  • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek pricewise.nl, easyswitch.nl, independer.nl, gaslicht.com en energievergelijken.nl, consumind.nl, sloopdecrisis.nl, consumentenbond.nl. Bekijk ook Oxxio tarieven.