Energie vergelijken?

Postcode Huisnummer

Energie vergelijken Smallingerland

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Smallingerland? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je overzichtelijk alle erkende energieleveranciers zoals Powerpeers & Eneco. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Smallingerland het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts lees je op onze website waardevolle info over onderwerpen zoals energiebelastingen en duurzame verwarmingsbronnen. Ook bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Smallingerland (www.smallingerland.nl)
Netbeheerder:Liander
Gasregio4
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,723
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,237
Gemiddeld verbruik: 1.535 m3 en 2.587 kwh
Populaire aanbiederVattenfall

Supersnel vergelijken

  • Alle bekende organisaties gemakkelijk vergelijken
  • De beste energie aanbiedingen
  • Enorme besparingen tot wel € 330,00.

Probleemloos overstappen

  • In 3 minuten online regelen
  • 14 kalenderdagen bedenktijd
  • Nooit zonder gas of elektra



Wat zijn populaire energieleveranciers in Smallingerland?

Wij zien best veel energieleveranciers in Smallingerland. Dit varieert van Pure Energie tot en met Engie, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 40 energieleveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de leidingen van Liander. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kun jij bij ons terecht. Benieuwd welke maatschappijen er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Smallingerland is in april 2024? Vul direct de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Maar, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij de energiehunter vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Smallingerland, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filters in de Energiehunter zoekt men probleemloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Smallingerland

  • Vattenfall: Duidelijke website
  • Essent: Ook modelcontracten
  • Eneco: Uitstekende klantenservice
  • Greenchoice: Exclusieve kortingen
  • Budget Energie: Goede welkomstbonus
  • NLE: Eerlijk over groen
  • Energiedirect.nl: CO2-neutraal gas
  • Engie: Goede overstapkorting
  • Oxxio: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
  • Pure energie: Grip op verbruik en de kosten
  • Powerpeers: Aantrekkelijke cashback
  • Delta: Diverse looptijden

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder in Smallingerland is Liander. Eveneens rekent de Gasunie afzonderlijke tarieven per regio als toeslag voor transport van gas door zijn leidingen. Gemeente Smallingerland hoort bij gasregio 4. Dat vloeit voort in een bijbetaling van €0,00 per M3.

Feiten en cijfers Smallingerland

Info over energieprijzen

  • Netbeheerder: Liander
  • Gasregio: 4
  • Gastarief M3: €0,723
  • Stroomtarief kwh: €0,237
  • Gem. gasverbruik: 1.535 M3
  • Gem. stroomverbruik: 2.587 kWh
energie-vergelijken-smallingerland

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen overstappen van energie in een paar minuten.

  1. Situatieschets

    Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

  2. Voer energieverbruik in

    Geef je gas en stroomverbruik op. In Smallingerland ligt dat gemiddeld op circa 1.535 m3 & 2.587 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

  3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

    Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit NL, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin is het een goed idee om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

  4. Vergelijk energiecontracten

    Wat volgt is de totaallijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle contracten check je specificaties over herkomst energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Smallingerland, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

  5. Stap online over

    Een geschikte aanbieder tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de leverancier. Bijv. www.pure-energie.nl + www.fenor.nl. De gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Smallingerland


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Overstappen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €355 winst geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

  • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
  • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
  • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
  • Bezuinigadvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
  • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Smallingerland. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Smallingerland. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal faciliteert je geselecteerde energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare partij. Bedrijven als Vattenfall, Pure Energie en Qwint. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van www.energiehunter.nl vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.fenor.nl, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Nederlandse overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Smallingerland vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Smallingerland en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Smallingerland

Bijna alle leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Smallingerland. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten Nederland wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit Nederland”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Smallingerland vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Smallingerland kennen we meerdere plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9214. In de buurt van wijk Drachten, Overig Smallingerland kan je meer en meer heel gunstig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Friesland net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

  • De woning op cruciale punten isoleren
  • Zelf opwekken met zonnepanelen
  • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
  • Warm water via de zonneboiler
  • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
  • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Vijf praktische bespaartips en lees info op pricewise.nl, independer.nl, gaslicht.com, overstappen.nl en energievergelijken.nl, consumentenbond.nl, consumind.nl, Vereniging Eigen Huis. Check ook Budget Energie contracten.


Alle plaatsen in deze gemeente